107 madde ne demek?

İçindekiler:

  1. 107 madde ne demek?
  2. TCK 58 9 maddesi cezası nedir?
  3. Mükerrer ne demek hukuk?
  4. Mükerrer geçiş ne demek?
  5. Mükerrer işlem ne demek?
  6. Otoban geçiş ücreti nasıl ödenir?
  7. Otoban kaçak geçiş nereye ödenir?

107 madde ne demek?

(1) Hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapacağından veya yapmayacağından bahisle, bir kimseyi kanuna aykırı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ya da haksız çıkar sağlamaya zorlayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

TCK 58 9 maddesi cezası nedir?

5237 sayılı TCK'nın 58/9. maddesinde, itiyadi suçlu, suçu meslek edinen kişi veya örgüt mensubu suçluların özel tehlikeli suçlu olarak kabul edildiği ve bunlar hakkında da mükerrirlere özgü infaz rejiminin ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına hükmedileceği öngörülmektedir.

Mükerrer ne demek hukuk?

Ceza hukukunda ise “mükerrir suç” tabiri “belli şartlar dahilinde birden fazla suça karışma ya da aynı suçu birden fazla kez işleme” anlamlarına gelir. Suçta tekerrür kapsamına girer ve bu kavram Türk Ceza Kanunu'nda belirtilmiştir.

Mükerrer geçiş ne demek?

mükerrer geçiş ne demek? El yazısı veya imzadaki çizgi hatlarında tekrarlanan geçişler.

Mükerrer işlem ne demek?

Bir iş ya da bir şeyin birden fazla yapılması anlamına gelmektedir. Olumsuzlukların mükerrer olması istenmemektedir. Ancak buna karşın güzel ve olumlu olan süreklilik isteyen şeylerin özellikle mükerrer olması istenmektedir.

Otoban geçiş ücreti nasıl ödenir?

Otoyolda geçiş ücretini nasıl ödeyebilirim? OGS/HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta OGS/HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. OGS/HGS etiketiniz yoksa; girişte NAKİT gişelerinden giriş yaparak, çıkışta mutlaka NAKİT gişesine giderek işleminizi sonuçlandırmanız gerekmektedir.

Otoban kaçak geçiş nereye ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.