Lean and Agile nedir?

İçindekiler:

  1. Lean and Agile nedir?
  2. 6 Sigmanın temel faydaları nelerdir?
  3. Six Sigma Green Belt nedir?
  4. 6 Sigma Kara Kuşak Nedir?
  5. Altı Sigma ve Yalın Üretim Nedir?
  6. Yalın liderlik ne demek?
  7. Yalın Süreç Yönetimi Nedir?

Lean and Agile nedir?

Lean, sorunları ve israfları ele almak için uçtan uca akışa odaklanır. Lean, müşteri geri bildirimi ve üretim verimi ile doğrudan ilgilenir. Agile ise ürünleri daha hızlı üretmek için çeşitli teknikler kullanır.

6 Sigmanın temel faydaları nelerdir?

6-Sigmanın Faydaları :

  • Hata oranında azalma.
  • İş süreçlerinde kısalma.
  • Müşteri memnuniyetinde artış
  • Verimlilikte artış
  • Pazar payında artış
  • Maliyetlerde azalma.
  • Öğrenen organizasyonlar yaratma.
  • Herkes için performans hedefi oluşturur.

Six Sigma Green Belt nedir?

Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak Sertifika Programı günümüzde "Operasyonel Mükemmellik" alanında en çok kullanılan iyileştirme metodolojisidir. ... Bu koçluk hizmetinde amaç katılımcının Yalın 6 Sigma araçlarını kendi başına bir proje üzerinde doğru ve yerinde kullanmasını sağlatmaktır.

6 Sigma Kara Kuşak Nedir?

Kuruluştaki Altı Sigma projelerinin iç danışmanıdır. Kara Kuşak: Problem çözme projelerini yönlendirir. ... Altı Sigma yöneticisi ve şampiyonu, projelerin seçilmesi ve dağıtımında görev alır. Üst yönetim olarak, projelerin başarılı olmasını, kuruma değer katmasını ve organizasyon planına uymasını sağlarlar.

Altı Sigma ve Yalın Üretim Nedir?

Altı Sigma özet olarak kendi içinde formatlanmış bir eğitim, analiz ve problem çözme tekniğidir. Yalın Üretim ise tipik Toyota Üretim Sistemi'nden esinlenmiş bir felsefe ve metotlar manzumesidir. Ana öğeleri değer akışı içindeki kayıpları sistematik olarak yok etmek ve çevrim zamanlarını devamlı olarak azaltmaktır.

Yalın liderlik ne demek?

Hoshin Kanri stratejik amaçların doğru şekilde tanımlanarak somutlaştırıldığı, bununla birlikte iş planlarının gerçeğe dönüşebilmesi için araç ve yöntemlerin geliştirildiği bir metodolojidir. Aşama aşama yapılan iş planlarıyla süreçlerdeki değişimin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlar.

Yalın Süreç Yönetimi Nedir?

Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.