Laringoskop seti nedir?

İçindekiler:

  1. Laringoskop seti nedir?
  2. LMA nedir nasıl yapılır?
  3. Laringoskop nasıl yapılır?
  4. Airway nedir ne işe yarar?
  5. Stile nedir tıp?
  6. Spiralli tüp nedir?
  7. Kaflı Airway Copa nedir?
  8. Endotrakeal tüp kaç cm?

Laringoskop seti nedir?

Laringoskop Nedir, laringoskop Seti Doğrudan larinksin görülmesi ve en dotrakeal tüpün trakeaya yerleştirilebilmesi için gerekli olan araçlardır. Sap (handle) ve bleyd (blade) adı verilen iki parçadan oluşur.

LMA nedir nasıl yapılır?

Laringeal maske larinks girişine oturduğunda maskenin balonu üzerinde yazan miktar kadar şişirilmelidir. Şişirme sırasında tüpte 1-2 cm kadar dışa doğru bir kayma normaldir. Laringeal maskeye Balon Valf-Maske bağlanıp, havalandırılarak hastanın akciğerlerinin yeterince havalandığı gözlemlenir ve dinlenir.

Laringoskop nasıl yapılır?

Laringoskop adı verilen ve ince bir boruya benzeyen cihaz, hastanın ağzından boğazına doğru uzatılır. Boru içerisinde ameliyat mikroskobu ismi verilen gözlem cihazıyla gırtlak bölgesi, ses telleri ve daha ileride dil kökü bölgesi incelenir. Şüpheli görülen bölgelerden örnekler alınarak işlem tamamlanır.

Airway nedir ne işe yarar?

Oral airway S şeklinde, dilin geriye doğru giderek hipofarenksin obstruksiyonunu engelleyen rijit bir alettir. Gag refleksi yokluğunda hastanın solunum yolunu korumak veya Orotracheal entübasyon esnasında ısırmayı engellemek için kullanılır. Konkav parça kafaya doğru bakacak şekilde yerleştirilir.

Stile nedir tıp?

(F.): 1- Tüp şeklindeki aracın içine geçirilen incetel; stile. 2- Silindir şeklinde ince uzun araç; buji.

Spiralli tüp nedir?

Tüp içinde ezilmeyi ve kırılmayı önleyen paslanmaz çelik tel. Oral ve nazal kullanım. Travma oluşturmayan, yumuşak yuvarlatılmış uç.

Kaflı Airway Copa nedir?

18 Kaflı Airway (COPA) Kaflı airway, distal ucunda şişebilen bir kafı olan ve anestezi solunum devresine takılan 15 mm.‟lik standart bir konnektörü olan modifiye (uyarlanmış) guedel (oral) bir havayoludur. İlk kez 1992 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Endotrakeal tüp kaç cm?

Uzunlukları 52 cm'dir. Entübe bir hastaya göğüs tüpü takarken en önemli nokta, endotrakeal tüpün iç çapından daha geniş bir iç çapa sahip göğüs tüpü takılmamasıdır.