Çokokrem pasta için nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Çokokrem pasta için nasıl eritilir?
  2. Çikolata neden erimez?
  3. Çikolata kaç derecede yanar?
  4. Temperleme yapilan cikolata kac derece olur?
  5. Oda sıcaklığında çikolata erir mi?
  6. Cikolata Buzluga konur mu?
  7. Damla çikolata bozulur mu?
  8. Ganaj nedir nasıl yapılır?
  9. Ganaj krema nasıl yapılır?
  10. Sıvı krema nasıl yapılır?

Çokokrem pasta için nasıl eritilir?

Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir.

Çikolata neden erimez?

Fakat katı şekilde olan çikolatayı direk tencere içerisine koyarak eritmeye çalışmak erimeye değil, yanmaya neden olur. Bu yanmayı önlemek için çikolatayı benmari usulü eritmek gereklidir. ... Ocağın altının yakılmasının ardından suyun ısısının da yükselmesi ile çikolatanın zamanla eridiği gözlenir.

Çikolata kaç derecede yanar?

Çikolata 45 derecede erir. 45 dereceden fazla da yukarı çıkarmayın.

Temperleme yapilan cikolata kac derece olur?

Fotoğraf 1.

Oda sıcaklığında çikolata erir mi?

Çikolatalar yapısı gereği çok çabuk eridiğinden ani ısı değişimlerini pek sevmezler. Ortamın sıcaklığı 20 derecenin üstünde ise çikolatalar fiziki yapısını korumayıp eriyecektir. Genel olarak oda sıcaklığında saklanması gereken çikolataların kalitesi de bu kapsamda önemlidir.

Cikolata Buzluga konur mu?

Çikolatanın ideal saklanma sıcaklığı 20°C yani oda sıcaklığıdır. Serin ve rutubetsiz ortamlarda saklanmalıdır. Çikolata buzdolabında saklanırsa içerisindeki yağ donarak çikolatanın üzerini kaplar ve tadı bozulur.

Damla çikolata bozulur mu?

Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl kadardır. Peki çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Çikolata normalde buzdolabında saklanmaz ancak buzdolabında saklamak istiyorsanız, kapalı kutu içinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Çikolata için uygun ortam 16-20 derecedir.

Ganaj nedir nasıl yapılır?

Tarifi: Süt kremasını tava veya tencerenin içinde ısıtın. Kesinlikle kaynamamasına dikkat edin. Ocağın altını kapatın ve 100 gram çikolatayı parçalara ayırarak kremaya ekleyin. Sürekli karıştırarak, çikolataların erimesini sağlayın.

Ganaj krema nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Süt kremasını orta boy sos tenceresine alın.
  2. Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın.
  3. Yeteri kadar ısına kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Sıvı krema nasıl yapılır?

Sıvı Krema Ev Yapımı (Orjinalinden Farkı Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kaseye süt hariç tüm malzemeler kaseye koyularak karıştırılır.
  2. Ardından yavaş yavaş süt eklenerek mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dakika çırpıyoruz. Hazırlanan krema bu şekilde hazır olmuş bulunmakta. Afiyet olsun.