Çentik tasarım nedir?

İçindekiler:

  1. Çentik tasarım nedir?
  2. Delikli ekran nedir?
  3. FullView ekran nedir?
  4. Çentiklenme ne demek?
  5. Gümüşhane'de kaç Alevi köyü var?
  6. Gümüşhane Şiran kürt mu?
  7. Gumushane hangi ilden ayrilma?
  8. Gümüşhane Şiran ın nüfusu ne kadar?
  9. Şiran ilçesi hangi ile bağlıdır?

Çentik tasarım nedir?

Mobil dünyasına yeni giriş yapan çentik tasarımın amacı telefon ekranından daha üstün bir deneyim sunmayı amaçlıyor. ... Bunun dışında telefonun sağı ve solu boşta kaldığından çerçeve haline getirilmek zorunda kalınıyor. ”Çentik” adı verilen yeni tasarım bizlere her bir milimetrenin ne kadar önemli olduğunu sunuyor.

Delikli ekran nedir?

Delikli ekranlarda küçük bir selfie kamerası bulunur ve daireseldir. Arayüz özelleştirmeleri sayesinde bunu gizlemek mümkündür. Bu sayede tam ekran bir görünüm elde etmek mümkün. Aynı şekilde, çentikli telefonlar tipik olarak eğimli kenarların bulunduğu alanda hiçbir şey göstermez.

FullView ekran nedir?

Yüzde 76,26 ekran gövde oranı sunan FullView Display sayesinde kullanıcılar tek bakışta daha fazla içeriğe erişirken, hareket halindeyken de doyasıya film keyfi yaşayabiliyor. Cihaz, IPS teknolojisi ve 1440 x 720 yüksek çözünürlüklü ekranıyla daha kaliteli, detaylı ve net görüntülere imza atıyor.

Çentiklenme ne demek?

çentiklenmek. Çentikli duruma gelmek. To be nicked / notched.

Gümüşhane'de kaç Alevi köyü var?

Sünni Türkler ile Alevi Türklerin bir arada yaşadığı birçok köy mevcuttur. Şimdiye kadar Alevi- Sünni ayrımını gösterecek neredeyse hiçbir olay görülmemiştir. Gümüşhane'de Zazaca ve Kürtçe konuşan 10 civarı Alevi köyü de mevcuttur.

Gümüşhane Şiran kürt mu?

Gümüşhane, Karadeniz bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Merkez ilçe ile birlikte 6 ilçesi bulunmaktadır. Merkez'den sonra en kalabalık nüfusu Kelkit ilçesinde toplanmıştır. Gümüşhane Merkez, Torul, Kelkit, Şiran, Kürtün ve Köse ilçeleri Gümüşhane'yi oluşturan yerleşim birimleridir.

Gumushane hangi ilden ayrilma?

Tanzimat'ın ilk yıllarında Osmanlı İmparatorluğunun batıdan ilham alarak idari yapıda yapmış olduğu değişikliğe binaen Gümüşhane Erzurum'dan ayrılarak Trabzon Eyaleti'nin bir livası olmuştur.

Gümüşhane Şiran ın nüfusu ne kadar?

Yıllara Göre Şiran Nüfusu
YılŞiran NüfusuKadın Nüfusu
201820.

Şiran ilçesi hangi ile bağlıdır?

Şiran, Gümüşhane ilinin bir ilçesidir. Gümüşhane'nin en eski ilçelerinden biridir. İlçe merkezi Uluşiran (şimdiki adı Erenkaya) köyünde iken 1800'lü yıllarda bugünkü ilçe merkezine taşınmıştır. Şiran adı esasen ilçenin kapladığı bölgenin adıdır.