SGK belge türü 49 nedir?

İçindekiler:

  1. SGK belge türü 49 nedir?
  2. SGK belge türü Ek ne demek?
  3. Sigorta belge kodu 13 nedir?
  4. SGK Sigorta türleri nelerdir?
  5. Sigorta 4A APHB ne demek?
  6. (*) 4A ne demek?
  7. 4A statusu nedir?
  8. 4 A aktif ne demek?
  9. Kamuda 4A ne demek?
  10. 5510 sayılı Kanunun 4 A maddesi kapsamındaki kamu işçileri ne demek?
  11. 4 A kadrolu mu?
  12. Devlet memuru 4 a mı?
  13. 4A kadrosu nedir?
  14. 4A hangi meslekler?
  15. 4a 4B 4c kimleri kapsar?
  16. 4 b sigortalıları kimlerdir?
  17. Bağkur 53 madde nedir?

SGK belge türü 49 nedir?

– Aylık prim ve hizmet belgesi belge numarası olarak bakmakla yükümlü olunanlar yani genel sağlık sigortasına tabi tutulmayanlar hakkında 49, bakmakla yükümlü olunmayanlar yani genel sağlık sigortasına tabi tutulanlar hakkında 50 kullanılır.

SGK belge türü Ek ne demek?

Hizmet dökümünde, herhangi bir aya ilişkin olarak sadece Asıl ve İptal ibareleri yer alıyor, Ek ibaresi yer almıyorsa bu durumda o aya ait olarak işçi adına SGK'ya yapılan gün ve kazanç bildirimi tamamen iptal edilmiş, yani o aya ait sigortalı hizmeti silinmiş demektir.

Sigorta belge kodu 13 nedir?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a), (b), (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilenlerden hizmet akdine istinaden çalışmayanlar için 13 nolu belge türü seçilecektir. ...

SGK Sigorta türleri nelerdir?

Bu kategoride bulunan sigorta türleri başlıca; özel sağlık sigortası, grup hayat sigortası, ferdi kaza sigortası, ölüm hali sigortası, maluliyet sigortası ve özel durum sigortasıdır. Bu sigortalar sayesinde kişi, yaşam kalitesi artmış bir şekilde daha güvenli bir hayat yaşamaktadır.

Sigorta 4A APHB ne demek?

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin kısaltması olan APHB, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın, işverenin çalıştırdığı personelin sigortalılık durumu ve sigorta kapsamını belirleyen ve çalışanların iş ve günlük yaşamında yaşayabileceği sorunların, sigorta kapsamında karşılanması noktasında bir denetim sağlanmasını amaçlayan ...

(*) 4A ne demek?

4A SGK ile önceki sistemde SSK'ya bağlı olarak sigortalı çalışan kişileri temsil eder. Artık an itibariyle bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız SGK'nın 4A sınıfında işlem yapabilirsiniz demektir. Aynı şekilde 4A için belirlenmiş haklara da sahipsiniz anlamına gelir bu.

4A statusu nedir?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

4 A aktif ne demek?

Peki 4a aktif ne demek? 4A aktif aslında yukarıdaki ile farklı bir anlam taşımıyor. Bir işyerinde aktif olarak çalışıyor, sigortan yatıyor anlamına geliyor. Bu arada sigortanın o ekranda görünmesi biraz zaman alabiliyor.

Kamuda 4A ne demek?

çerçevesinde kurumun teklifi ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığınca vizelenen pozisyonlarda, mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. 5510 kanuna göre 4a'lı yani SSK'lı demektir.

5510 sayılı Kanunun 4 A maddesi kapsamındaki kamu işçileri ne demek?

( 4/a ) Hizmet Akdine Tabi Çalışanlar 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre sigortalı sayılabilmek için, sigortalının işveren veya işveren vekili ya da alt işveren tarafından işe alınıp, hizmet akdine tabi çalıştırılması veya işe başlatılması gerekir.

4 A kadrolu mu?

4A, 4B, 4C NE DEMEKTİR ? 5510 sayılı kanuna göre 4a sskılardır, 4b bagkurlular 4c emekli sandıgı. 657 devlet memurları kanuna göre 4a kadrolu memur (5510 un 4c si), 4b sözleşmeli personel (5510 un 4a sı olan ssk dan yatar primleri) 4c ise gecici işcidir...

Devlet memuru 4 a mı?

4/B VE 4/C NEDİR? Kamuda 657 sayılı devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor. Toplu sözleşme hakları bulunuyor ancak grev hakları bulunmuyor.

4A kadrosu nedir?

4A terimi prim ödeyen kişiler için kullanılmaktadır. İş yerlerinde sözleşmeli bir şekilde çalışan kişiler SGK'da 4A kapsamında yer almaktadır. 4A kapsamında çalışan kişiler e-devlet üzerinden ya da SGK adresinden primlerini öğrenebilmektedir. Vatandaşların emekli olabilmeleri için 4A primleri oldukça önemlidir.

4A hangi meslekler?

Bu kadro grubunda mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb. kişiler yer almaktadır.

4a 4B 4c kimleri kapsar?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.

4 b sigortalıları kimlerdir?

4B statüsünde, mesleğini icra eden kişi Bağ-Kur'a prim ödeyerek güvenliğini sağlama alan, sözleşmeli işlerde ya da kendi adına kurduğu işlerde çalışır. Bağımsız olarak çalışan meslekler; esnaf, tüccar, sanatkar veya serbest meslek erbaplarıdır.

Bağkur 53 madde nedir?

5510 sayılı Kanun'un 53. maddesi ile tarihinden itibaren sigortalıların 4/a ve 4/b sigortalılık statüleri ile 4/c sigortalılık statüsüne aynı anda tabi olacak şekilde Kanun kapsamına girmesi halinde öncelikle 4/c kapsamında, 4/a ve 4/b sigortalılık statülerine tabi olacak şekilde Kanun kapsamına girmesi ...