Korunga fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Korunga fiyatı ne kadar?
  2. Macar fiği dönüme kaç kilo ekilir?
  3. Macar fiğ dekara ne kadar atılır?
  4. 1 dekara ne kadar arpa ekilir?
  5. Yazlık fiğ ne zaman ekilir?
  6. Yem bezelyesi dekara ne kadar?
  7. Yem bezelyesi dekara kaç balya verir?
  8. Yulaf dekara kaç balya verir?

Korunga fiyatı ne kadar?

KORUNGA TOHUMU 25 KG FİYATI: 100,00 TL.

Macar fiği dönüme kaç kilo ekilir?

MACAR FİĞ TOHUMU EKİM Ekim veya Kasım aylarında ekimi yapılır. Ekim mibzerle sıraya ekilmelidir. Ot üretimi için kuru şartlarda sıra arası mesafe 30–40 cm sulu şartlarda 15–20 cm olmalıdır. Kıraç şartlarda yalın olarak ekilecekse dekara 8–10 kg, sulu şartlarda 10–15 kg tohumluk gerekir.

Macar fiğ dekara ne kadar atılır?

Tohum yalnız ekildiği gibi tahıllarla karışık olarak da ekilebilir. Karışım ekimde ot almak için dekara 6 kg macar fiği + 4-6 kg tahıl (arpa, buğday, kışlık yulaf) tohumu atılır. Ot almak için sıra araları 18-20 santim olmalıdır. Tohum üretimi için tek başına olarak dekara 6-8 kg tohum atılır.

1 dekara ne kadar arpa ekilir?

Mibzerle ekimde dekara 18 kg, elle ekimde dekara 20 kg Arpa atilir. Azot arpanin beslenmesinde önemli rol oynar ve proteinin temelini olusturur. Azotlu gübrenin verimi arttirmasi da Fosfor, Potasyum ve Su gibi öteki besin maddelerinin de bulunmasina baglidir.

Yazlık fiğ ne zaman ekilir?

EKİM ZAMANI VE ŞEKLİ Ekim zamanı sonbahar yağışlarından sonra ekim-kasım aylarıdır. İlkbahar ekiminde ise olabildiğince erken ekim yapılmalıdır. arpa gibi tek yıllık tahıllarla karışık yetiştirildiklerinde, atılacak tohum miktarı tahılın oranı ölçüsünde (½, 1/3, ¼) azaltılır. üretiminde fiğ tek ekilir.

Yem bezelyesi dekara ne kadar?

Yem bezelyesi ekimi: Yem bezelyesi sade ve tahıllarla karışım olarak ekilebilir. Yem bezelyesi sade şekilde dekara 10-12 kg. tohum ekilir. Yem bezelyesi tohumundan 8-10 kg miktarında tahılardan (tritikale, buğday, arpa, yulaf) karışım miktarı 6-8 kg dır.

Yem bezelyesi dekara kaç balya verir?

Yem bezelyesi, buğdaya oranla da kuru ot elde etmede üstünlüğe sahip. Dönüme 30-40 balya kuru ot verimi alınabiliyor. Yüzde 25-30 oranında içerdiği protein nedeniyle hayvancılıkta karma yem olarak büyük öneme sahip.

Yulaf dekara kaç balya verir?

toprağın verimine göre ve atacağın gübrede önemli yaklaşık 20-28 arası balya alırsın.