Internet upload hızı nedir?

İçindekiler:

  1. Internet upload hızı nedir?
  2. PUBG da ping nedir?
  3. ICMP ping nedir?
  4. Ping çok yüksek ne yapmalıyım?
  5. Modem Ping i etkiler mi?

Internet upload hızı nedir?

Upload hızı, servis sağlayıcınız tarafından size sunulan karşıya yükleme hızıdır. İndirme hızınızla, karşıdaki bilgisayardan, yani sunucudan veri alırken yükleme (veya bindirme diyelim) hızınızla da karşıdaki bilgisayara, sunucuya veri gönderirsiniz. Upload hızı genelde Download hızına göre çok düşüktür.

PUBG da ping nedir?

Bilgisayar ile karşı sunucu arasındaki verinin iletilmesi sırasında geçen süreye ping denir. Örneğin; oyun esnasında ping'inizin 30 olması, bilgisayardan çıkan verinin karşı sunucuya 30 milisaniyede ulaşmasıdır. Kısaca, bağlantının gecikme süresine ping denir.

ICMP ping nedir?

Ping, ICMP(İnternet Konrol Mesajı Protokolü)'nin bir parçası olarak kullanılan kontrol mesajıdır. Ping, bir ağdaki cihazdan diğerine gönderilir. Katman 2, katman 3 başlıkları (OSI modelinin MAC ve IP başlıkları) ve özel bir ICMP paketinden oluşturulmuştur.

Ping çok yüksek ne yapmalıyım?

Ping'iniz hala yüksekse, laptop'unuzu router'ınızın yakınına taşıyın veya router'a ethernet kablosuyla bağlayın. Ethernet kablosu, sinyalle ilgili potansiyel sorunları (bu sorunlar ping süresini etkileyebilir) aşmanıza yardımcı olacaktır.

Modem Ping i etkiler mi?

Eğer aldığınız altyapının altında kalan bir modem değilse sorun olmaz.Önemli olan altyapınız ve kullandığınız bağlantı seçeneğidir(kablosuz veya kablolu) kablosuzda güçlü bir anten ve frekans yoğunluğu az olan modem tercih ederseniz(5ghz) sinyal pc ye daha iyi ulaşacağından ping haliyle düşecektir ama kabloluda ise ...