Eş değer ilaç ne demek?

İçindekiler:

  1. Eş değer ilaç ne demek?
  2. Kıymetli kelimenin eş anlamlısı nedir?
  3. Karar sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  4. Giysiler kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Giysi eş anlamlısı nedir Eodev?

Eş değer ilaç ne demek?

Eşdeğer ilaçlar, referans ilaçlarla aynı özelliklere sahip olduğu, dolayısıyla, hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanan ve referans ilaçların koruma süreleri bittikten sonra satışa sunulan ürünlerdir. Bir eşdeğer ilaç, referansıyla aynı etkinlik, kalite ve güvenilirliktedir.

Kıymetli kelimenin eş anlamlısı nedir?

Kıymetli kelimesinin eş anlamı 1 adet karşılığı bulunmaktadır. Kıymetli ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Kıymetli sözcüğünün eş anlamlı kelimesi değerli sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Karar sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Karar sözcüğünün 7 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Karar ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Karar sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler düzenlilik, egemenlik, etki, hüküm, önem, yargı ve yöntemlilik sözcükleridir.

Giysiler kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Giysi sözcüğünün 11 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Giysi ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Giysi sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arka, elbise, entari, esvap, giyecek, kıyafet, urba, üst, üzeri, vücut ve yüzey sözcükleridir.

Giysi eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Türkçeye 1946 yılında dahil olmuş olan giysi kelimesi "KIYAFET" kelimesinin anlamlısıdır. ... Özellikle şiirlerde bir kelimeyi defalarca kullanmaktansa bu kelimenin anlamlısının kullanımı daha uygun görülür. Giysi ve kıyafet kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.