2021 Ocak Memur zammı yüzde kaç?

İçindekiler:

  1. 2021 Ocak Memur zammı yüzde kaç?
  2. Yeni yılda memur zammı ne kadar?
  3. Memur toplu sözleşme ne zaman yapılacak?
  4. Sendika parası ne zaman ödenecek?
  5. Işçi sendika ikramiyesi ne zaman ödenecek?
  6. Toplu sözleşme ikramiyesi ne zaman ödenir?
  7. Toplu sözleşme tazminatı nedir?
  8. Sendika iznini kimler kullanabilir?
  9. Kamu görevlileri sendika kurabilir mi?

2021 Ocak Memur zammı yüzde kaç?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında maaşlarını yüzde 8,37 zamlı alacak.

Yeni yılda memur zammı ne kadar?

Memur ve emekli zammı ile ilgili açıklama dün itibarıyla yapıldı. Yeni yılda memurlara, memur emeklisine, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranları belli oldu. Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 14,60 oldu. Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.

Memur toplu sözleşme ne zaman yapılacak?

Kamuda çalışan yaklaşık 3,5 milyon memuru Memur-Sen'in temsil etmesi bekleniyor. 2021'de, 4688 sayılı kanuna göre, 1 Ağustos'ta başlayacak görüşmeler 30 Ağustos'ta bitecek.

Sendika parası ne zaman ödenecek?

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendika üyesi olup aylık veya ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlilerine yapılan ödemedir. Toplu sözleşme ikramiyesi yılda dört kez ödenmektedir. Ödeme yapılan aylar ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarıdır.

Işçi sendika ikramiyesi ne zaman ödenecek?

TEDİYE BUGÜN YATIRILMAYA BAŞLANACAK İkinci taksit ise 11 Mayıs 2021 tarihinde hesaplara yatırılacak. Yeraltı maden işçilerine yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 24 Aralık 2021 tarihinde ödenecek” dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesi ne zaman ödenir?

Her yılın ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere toplam 4 defa ödenen ikramiye bu yıl da ocak ayında ödenmeye başlayacak. Herhangi bir sendikaya üye olan öğretmenler 3 ayda bir olmak üzere 124 lira 14 kuruş, yıllık toplam 496 lira 56 kuruş toplu sözleşme ikramiyesi alacak.

Toplu sözleşme tazminatı nedir?

Sendika ikramiyesi olarak da adlandırılan “toplu sözleşme ikramiyesi”nin kimlere, ne zaman ve ne miktarda ödeneceği, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmiştir. ... *Kamu görevlileri sendikalarına üye olmaları nedeniyle aylık veya ücretlerinden üyelik ödentisi kesilenlere toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor.

Sendika iznini kimler kullanabilir?

4688 sayılı Kanun, sendika izni kullanabilme hakkını; sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile sendikaların il, ilçe ve işyeri temsilcilerine tanımıştır. Kanundaki belirlemeye göre; ... **İldeki üye sayısı 100 ve daha fazla olan sendikaların il temsilcisi, haftada 4 saat süreyle kurumlarından izinli sayılırlar.

Kamu görevlileri sendika kurabilir mi?

Kamu görevlileri çalıştıkları işyerinin girdiği hizmet kolunda kurulu bir sendikaya üye olabileceklerdir. 4688 sayılı Kanunun 5 inci maddesi uyarınca kamu görevlileri sendikaları 11 hizmet kolunda kurulabileceklerdir.