Yargıtaydan sonra nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Yargıtaydan sonra nereye başvurulur?
  2. Yargıtayda bozulan karar ne olur?
  3. Yargıtay'ın bozma kararına karşı karar düzeltme yoluna gidilebilir mi?
  4. Dosya durumu Yargıtay'dan döndü ne demek?
  5. Dosyanın kapanması ne demek?
  6. Yargıtay da dava ne kadar sürer?
  7. Hukukta karar nedir?
  8. Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?
  9. Mahkemenin verdiği gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?

Yargıtaydan sonra nereye başvurulur?

Yargıtay'ın onama kararından sonra, yani temyiz isteminin esastan reddine karar verilmesinden sonra olağanüstü bir kanun yolu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz yetkisini kullanması ve kararın düzeltilmesini sağlaması için başvurulabilir.

Yargıtayda bozulan karar ne olur?

Bozma kararı, mahkemenin vermiş olduğu hükmü bozarak ilk derece mahkemesine veya istinaf mahkemesine dosyayı yeniden göndermektedir. Bozma kararı verilmesi halinde mahkemenin vermiş olduğu hüküm kesinleşmeyecektir, karar üzerinde henüz kesinleşmiş bir hüküm kurulmamış demektir.

Yargıtay'ın bozma kararına karşı karar düzeltme yoluna gidilebilir mi?

Yargıtay hükmü yalnız bozmakla yetinir‚ o davayı kendisi karara bağlayamaz. ... Yargıtayın bozma kararına karşı karar düzeltme yolu kapalı ise; mahkeme tarafları kendiliğinden duruşmaya davet edip dinledikten sonra‚ Yargıtay'ın bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar verir.

Dosya durumu Yargıtay'dan döndü ne demek?

1.Yargıtay'ın dosyayı geri göndermesi ne anlama geliyor? Bu durum, Yargıtay'ın dosyada usul yönünden eksikler tespit ettiği ve bu eksiklerin giderilmesini 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nden talep ettiği anlamına geliyor.

Dosyanın kapanması ne demek?

Dosya durumu KAPALI demek, yargılaması tamamlanmış, dosya infaz edilerek dosya KAPATILMIŞ demek.

Yargıtay da dava ne kadar sürer?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Hukukta karar nedir?

Ceza, hukuk ve idari mahkemeler usule veya esasa ilişkin bir nihai kararla davayı sona erdirir. Yargılama sonunda davanın esası hakkında verilen nihai karar, hükümdür. Hüküm, yargılamanın sona erdiği duruşmada verilir ve tefhim (duruşmada sözlü bildirim) olunur.

Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Mahkemenin verdiği gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?

2.