Vergi Dairesi Başkanlığı nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Vergi Dairesi Başkanlığı nereye bağlı?
  2. Türkiye istatistik Kurumu nereye bağlı?
  3. Vergi Dairesi Başkanlığı nedir?
  4. Kaç adet vergi dairesi başkanlığı var?
  5. Vergi Dairesi Başkanları Değişti mi?
  6. Vergi daireleri tahsilat yapıyor mu?
  7. Vergi Dairesi Başkanı kim?
  8. 189 Hangi numara?
  9. Alo 189 nasıl aranır?
  10. Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?

Vergi Dairesi Başkanlığı nereye bağlı?

İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır.

Türkiye istatistik Kurumu nereye bağlı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir araştırma kurumu.

Vergi Dairesi Başkanlığı nedir?

(2) Vergi dairesi başkanlığı; 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre “Vergi Dairesi”, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre de “Tahsil Dairesi”dir. ... d) Mükellefleri vergi mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda bilgilendirmek.

Kaç adet vergi dairesi başkanlığı var?

Hangi İllerde Vergi Dairesi Başkanlığı Var? Vergi dairesi başkanlıklarından 29‟u farklı illerde, bir tanesi büyük ölçekli mükelleflere doğrudan ve bütünsel bir yaklaşımla hizmet sunmak üzere İstanbul‟da “Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı” adı altında kurulmuştur.

Vergi Dairesi Başkanları Değişti mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi dairesi başkanlarının görev yeri değişti. Ankara Vergi Dairesi Başkanlığına Yüksel Duman atandı. Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına ise İlhan Karayılan atandı.

Vergi daireleri tahsilat yapıyor mu?

Madde 4- Vergi daireleri, mükellefi tesbit eden, vergi, resim ve harç tarh eden, tahakkuk ettiren, ceza kesen ve tahsil eden dairelerdir. Vergi daireleri, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre aynı zamanda “Tahsil Dairesi”dir.

Vergi Dairesi Başkanı kim?

Birincil sekmeler
MakamAdem KOYUNCU / Başkan
Tel+40 50
Faks+24 22
E-posta[email protected]
Kurumsal[email protected]

189 Hangi numara?

Vergi Kayıp ve Kaçağının İhbarı: Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi için Vergi İletişim Merkezi (444 0 189) Eylül/2010 tarihinden itibaren ihbar bildirimlerini de almaktadır.

Alo 189 nasıl aranır?

+0 189 numaralı hattan ulaşılabilen VİMER hizmet saatleri hafta içi 00 arasında olup, resmi tatil günlerinde hizmet verilmemektedir.

Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.