Telefonun USB ayarları nerede?

İçindekiler:

  1. Telefonun USB ayarları nerede?
  2. OTG desteği hangi telefonlarda var?
  3. OTG destekli flash bellek nedir?
  4. OTG kablosu nasıl kullanılır?
  5. Micro USB nedir ne işe yarar?
  6. Dönüştürücü kablo ne işe yarar?
  7. USB A Kablo Nedir?
  8. Kırmızı USB girişi nedir?

Telefonun USB ayarları nerede?

Kontrol etmek için Ayarlar > Cihaz > Depolama'ya dokunun. Sonrasında Menü > USB bilgisayar bağlantısı'na dokunun. MTP varsayılan olarak seçili olmalıdır, ancak MTP'nin işareti kaldırmanız, Kamera (PTP) öğesini işaretleyip tekrar işaretini kaldırdıktan sonra MTP'yi tekrar seçmeniz gerekebilir.

OTG desteği hangi telefonlarda var?

OTG desteği olan bazı Android telefon / tabletler

  • Galaxy S4, S6, Edge, Plus.
  • Galaxy S7 edge, Duos, Injustice Edition.
  • Note 4, Note 5, Note 6, Note 7, Note 8, Note 9 / 10.
  • Galaxy S3, Galaxy S5, Galaxy J7 Prime.
  • ZTE Axon 7, LG, Sony Xperia, BlackBerry,
  • Xiaomi Mi.
  • Honor.
  • Meizu.

OTG destekli flash bellek nedir?

USB OTG'nin tam açılımı On-The-Go. Yani özgün bir çeviriyle iş başında diyebiliriz. OTG desteği sayesinde, telefon kullanıcıları USB üzerinden diğer cihazlara hızlıca bağlanabiliyor. Bir kablo vasıtasıyla bağlanan telefonu ana platform olarak kullanabiliyor ve OTG kablosunu, istediğiniz cihazla bağlıyorsunuz.

OTG kablosu nasıl kullanılır?

OTG özelliğini sağlamak için içinde herhangi bir yapı bulundurmaz. OTG özelliği cihazlarda olmalıdır. Bu konuda kablonun yapabileceği hiç bir şey yoktur. Bu kablonun bir ucunu telefona veya tablete, diğer ucunu USB belleğe taktığınızda cihazınız USB belleğin içerisine erişebilir.

Micro USB nedir ne işe yarar?

Micro-USB: Telefon ve taşınabilir cihazlarda kullanılan standart. Apple dışında neredeyse her üretici tarafından kabul görmüş durumda. Type-C: İki yönde de takılabilen bu kablo, önceki USB türlerine göre daha çok güç ve veri taşıyabiliyor. Laptop'larda, bazı telefon ve tabletlerde kendine giderek daha çok yer buluyor.

Dönüştürücü kablo ne işe yarar?

Kablo girişlerini dönüştüren bu kablolar cihazlardaki uygun giriş portunun olmaması sorununu ortadan kaldırıyor. Dönüştürücü kablolar arasında en çok kullanılan HDMI to VGA kablo türüdür. Bu kablo HDMI girişi bulunmayan cihaz modellerinde bağlantı problemini tek bir aparat ile ortadan kaldırmayı sağlıyor.

USB A Kablo Nedir?

A tipi USB bağlantı kablosu günümüzde de oldukça yoğun bir şekilde kullanılan USB kablolarından biridir. USB type-a kablosu genelde bilgisayara dosya aktarmak, klavyeyi bilgisayara bağlamak gibi durumlarda kullanılan bir USB türüdür.

Kırmızı USB girişi nedir?

İçerisi kırmızı olan USB ise cihaz uyku veya bekleme moduna geçse bile USB'nin aktif kalacağını belirtmek için kullanılır.