Ebegümeci nasıl bitki?

İçindekiler:

  1. Ebegümeci nasıl bitki?
  2. Ebegümeci iltihaba iyi gelir mi?
  3. Ebegümeci çayı kilo verdirir mi?
  4. Ebegümecinin Cilde Faydaları Nelerdir?
  5. Ebegümeci astıma iyi gelir mi?
  6. Ebegümeci otu yenir mi?
  7. Isırgan otu neden canımızı yakar?

Ebegümeci nasıl bitki?

Ebegümecigiller (Malvaceae) ailesine ait olan ebegümeci, birden fazla çeşidi bulunan bir bitkidir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan türü, Malva silvetris olarak isimlendirilmiş olan büyük ebegümecidir. Çok yıllık, otsu ve mor çiçekli bir bitki olarak yol kenarlarında sıklıkla kendiliğinden yetişir.

Ebegümeci iltihaba iyi gelir mi?

Ebegümeci, güçlü bir iltihap giderici olarak tanınmaktadır. Demlenen ebegümeci çayı, boğaz iltihaplarında kullanılabilir. Bu tür durumlarda çay ile boğaz gargarası yapılabilir. Ancak çayın içilmesi, vücudu içeriden de desteklemeye yardımcı olacaktır.

Ebegümeci çayı kilo verdirir mi?

Şifa kaynağı olan ebegümeci bitkisinin sağlığa olan faydasının yanı sıra ayrıca fazla kilolardan kurtulmaya da faydası bulunmaktadır. Ebegümeci çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımını da hızlandırıp hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bu sağlıklı çayı diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Ebegümecinin Cilde Faydaları Nelerdir?

C vitamini deposu olan bu bitki, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Bu sayede ebegümeci otu, cilt sağlığına uzun vadede olumlu faydalar sağlar. Kan dolaşımını artırarak hücre metabolizmasını yenileyen antioksidanlar, ciltte leke, akne ve sivilce oluşumlarını da önlemeye yardımcı olur.

Ebegümeci astıma iyi gelir mi?

Solunum yolu tedavisinde Astım, bronşit gibi üst solunum yollarının rahatlatılması için tercih edebileceğiniz doğal bir yöntemdir. Ebegümeci aynı zamanda soğuk algınlığına iyi gelir, bademciklerdeki iltihaplanmaları önler, öksürüğünüzü hafifletir ve balgam söktürücü özelliğe sahiptir…

Ebegümeci otu yenir mi?

Bilinen Bileşimi : Ebegümecinin yapraklan büyük oranda yapışkan bitki sıvısı; Astrenjan / organik dokuları büzerek salgı azaltıcı, ekspektoran / balgam söktürücü, yumuşatıcı, diüretik / idrar söktürücü, sedatif / sakinleştirici. Yaprak ve sapları hafif kokulu ve yavan lezzetlidir. Bazı yerlerde sebze olarak yenilir.

Isırgan otu neden canımızı yakar?

Isırgan otunun yapraklarında ve gövdesinde içi boş tüp şeklinde ince tüyler vardır ve bu tüyler, temas edildiğinde ciltte tahrişe neden olan kimyasal maddeler içerir. Bu kimyasal maddeler arasında formik asit (karıncalarda da bulunur), histamin, asetilkolin, serotonin bulunur.