Kısas cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Kısas cezası nedir?
  2. Sirkat suçu nedir?
  3. Safhanın eş anlamlısı nedir?
  4. Yürekli kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Fazilet sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Kısas cezası nedir?

Kısas ilkesi temelde bir şahsın işlediği suça eş değer şekilde cezalandırılması esasına dayanır. Yani bir kişi bir başkasının gözünü çıkardıysa gözü çıkartılır, dişini kırdıysa dişi çıkartılır, kolunu kopardı ise kolu kopartılır, öldüren öldürülür.

Sirkat suçu nedir?

Cisme ilişkin hüküm ise, "haddi sirkat" yani cezadır. Hırsızlık edenin ilk seferde sağ eli kesilir. İkinci defa hırsızlık ederse bu defa sol ayağı kesilir. ... Hırsız, haddin tatbikinden önce tövbe ederse, Hanefi mezhebine göre mal sahibi affetmedikçe had düşmez.

Safhanın eş anlamlısı nedir?

Safha sözcüğünün 2 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Safha ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Safha sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aşama ve evre sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Yürekli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yürekli kelimesinin eş anlamı 5 adet karşılığı bulunmaktadır. Yürekli ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Yürekli sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bıçkın, cesur, gözü pek, kabadayı ve korkusuz sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Fazilet sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Fazilet sözcüğünün eş anlamlı kelimesi erdem sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.