Toraca hangi ülkenin?

İçindekiler:

  1. Toraca hangi ülkenin?
  2. Krematoryumda kimler yakılır?
  3. Bir Müslüman tabutla gömülür mü?
  4. Ölünün kabre konulması ne denir?

Toraca hangi ülkenin?

Endonezya'da Sulawesi Adası'nda yaşayan Toraja halkı her yıl ölülerini onurlandırmak amacıyla mezardan çıkarıp, en güzel elbiselerini giydiriyor, gezdiriyor ve fotoğraf çektiriyorlar. Bu topluluğun yıllardır süren bu geleneği Batı kültürüne göre korkutucu gelse de, bölge halkı için kutsal bir ritüel...

Krematoryumda kimler yakılır?

Krematoryum, cesetlerin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer. Pek çok din ve kültürde ölü yakma işlemine rastlanır. Bazı kültürlerde ölünün külleri hatıra olarak saklanır. Bunun haricinde bazen salgın hastalık riski taşıyan cesetler de krematoryumlarda yakılır.

Bir Müslüman tabutla gömülür mü?

Mezarların topluca bulunduğu alana mezarlık denir. İslamiyette ölüler genellikle kefenle toprağın altına gömülürken, isteğe bağlı olarak tabutla da gömülebilmektedir, Museviler kefene sardıkları ölüyü tabuta koyarak toprağa gömerler.

Ölünün kabre konulması ne denir?

Ölüm döşeğindeki kişiye İslâmí terminolojide muhtazar, ölen kişiye meyyit denir. Ölünün defne hazır hále getirilmesi için yapılan hazırlıklara techiz, ölünün yıkanmasına gasil, ölüyü yıkayana gassal, kefenlenmesine tekfin, musalláya ve namazdan sonra kabristana taşınmasına teşyí, kabre konulmasına defin denir.