Içinde alkol olan yiyecekleri yemek haram mı?

İçindekiler:

  1. Içinde alkol olan yiyecekleri yemek haram mı?
  2. Viski içmek haram mıdır?
  3. Alkol aldıktan sonra namaz ne zaman kılınır?
  4. Alkol içen adam namaz kılabilir mi?
  5. Sigara içilen yerde namaz kılınır mı?
  6. Sigara içmek günah mı?
  7. Ağız spreyi abdesti bozar mı?
  8. Ağız çalkalama suyu abdesti bozar mı?

Içinde alkol olan yiyecekleri yemek haram mı?

Yemekte kullanılan şarap, sarhoşluk verme özelliğini kaybettiği için şarabın sakıncası ortadan kalkar" dedi.Eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş, "Yemekte kullanılan şarap, kimyasal değişikliğe uğramışsa, ona içki denmez" diyerek konuya ilişkin görüşlerini şu sözlerle açıkladı: "Eğer, yemekte kullanılan şarabın ...

Viski içmek haram mıdır?

Kur'ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A'zam'a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.

Alkol aldıktan sonra namaz ne zaman kılınır?

Alkollüyken şuur yerinde bile olsa bir kişinin namaz kılması caiz ama mekruhtur. Kişi namazını alkolün tesiri geçtikten sonra kılsa daha iyi olur. İmsaktan önce içmişse oruca niyet edip oruç da tutabilir. Alkollü kişinin dediği anlaşılıyor, şuuru yerindeyse namaz kılabilir.

Alkol içen adam namaz kılabilir mi?

“Kuran'daki ayetlerde, 'Sarhoşken namaza yaklaşmayın. ... Az miktarda alkol içen bir kişi, namaz kılabilir. Ancak bu alkolün caiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü kılınan namazlar, insanları kötülüklerden uzaklaştırmalıdır.

Sigara içilen yerde namaz kılınır mı?

Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Sigara içenler abdestsizdir ve namaz kılamazlar.

Sigara içmek günah mı?

Sigara ne kadar zararlı olursa olsun, sigara konusunda bir ayet yoktur. O hâlde sigara içmek haram değildir. Allah tarafından haram kılınmamış bir şeyin haram olduğunu söylemek, Allah'a ait bir yetkiyi gasp etmek anlamına gelir ki, böyle bir şey müçtehitlerin en korktuğu şeydir.

Ağız spreyi abdesti bozar mı?

Ağız spreyi kullanmak veya sakız çiğnemek oruca zarar verir mi? Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu itibarla, ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek maksadı ile ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Ağız çalkalama suyu abdesti bozar mı?

Diyanet'e göre boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz.