Türkiye plaka kodları neye göre sıralanır?

İçindekiler:

  1. Türkiye plaka kodları neye göre sıralanır?
  2. Şırnak il kodu nedir?
  3. Şırnak ne zaman il oldu?
  4. Yalova neden istanbul'a bağlıydı?
  5. Yalova kaç ilçe var?
  6. Yalova nemli mi?

Türkiye plaka kodları neye göre sıralanır?

Buna göre 01'den 67'ye kadar olan plaka kodlarında iller alfabetik olarak sıralanırken alfabetik olarak il il 01 Adana, 67 Zonguldak ili alfabetik olarak son ildir ancak 68'den 81'e kadar olan plaka kodları sonradan il statüsü verilen yerlere 67'den sonraki sayılar verilmiştir.

Şırnak il kodu nedir?

Şırnak ve tüm ilçe, belde, semt, kasaba, köy ve mahallelerine ait posta kodlarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. İlgili bilgiye daha kolay ulaşabilmek için ayrıca arama kutucuğunu da kullanabilirsiniz.

Şırnak ne zaman il oldu?

İl, Irak ve Suriye'ye komşudur. Şırnak, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Siirt ilinden ayrılarak Türkiye'nin 73. ili olmuştur. Aynı kanunla Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Güçlükonak bucağı bu ilin ilçesi olmuş, ayrıca Mardin'in İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri buraya bağlanmıştır.

Yalova neden istanbul'a bağlıydı?

Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan askeri birliklerince işgal edilen Yalova, verdiği büyük mücadele ile 19 Temmuz 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur. 2 Haziran 1929'da Atatürk'ün isteği üzerine çıkarılan bir kanun gereğince, ilçe yapılarak İstanbul İli'ne bağlanmıştır.

Yalova kaç ilçe var?

İl bugünkü idari bölünüşe göre Merkez İlçe ile birlikte altı ilçeden oluşmaktadır. Diğer ilçeler; Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal'dir. Yalova'da merkez ve 5 ilçe belediyesi ile birlikte toplam 14 belediye bulunmaktadır.

Yalova nemli mi?

İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve bol yağışlıdır. 30 yıllık rasat bilgilerine göre, Yalova'da yıllık ortalama sıcaklık değeri 14,6 oC'dir.