Kısa vadeli sigorta kolları nedir?

İçindekiler:

  1. Kısa vadeli sigorta kolları nedir?
  2. Sosyal güvenlik hangi risklere karşı korur?
  3. Sosyal güvenlik hangi konuları kapsar?
  4. Sosyal güvenlik unsurları nelerdir?
  5. Okul Risk Haritasını kim hazırlar?
  6. Sınıf ve okul risk haritası nedir?

Kısa vadeli sigorta kolları nedir?

Kısa vadeli sigorta kolları uygulamaları ile sigortalının işe veya çalışmaya başlar başlamaz oluşabilecek (hatta çalışmaya başlanılan ilk saat/gün) risklere karşı sigortalıya veya yakınlarına koruma sağlanması amaçlanmaktadır.

Sosyal güvenlik hangi risklere karşı korur?

aa. Başka bir ifadeyle sosyal güvenlik hastalık, kaza, analık, yaşlılık, sakatlık, işsizlik, ölüm ve çocuk yetiştirme gibi sosyal risklerin yol açabilecekleri gelir kayıpları ve gider artışlarına karşı bireylerin güvenliklerini sağlamaya çalışmaktadır.

Sosyal güvenlik hangi konuları kapsar?

CEVAP 1: Sosyal güvenlik; gelirleri ne olursa olsun, kişilere belirli sosyal riskler (iş kazası, meslek hastalığı, hastalık, analık, malullük, yaşlılık, ölüm, işsizlik) karşısında gelir ve sağlık güvencesi sağlama görevini yerine getiren uygulamalar topluluğudur.

Sosyal güvenlik unsurları nelerdir?

NOT: Günümüzde sosyal sigorta programları aşağıda belirtilen 9 sosyal güvenlik riskini kapsama alan bir sosyal güvenlik tekniğidir. ⇒ Bunlar; ✓ İş kazası, ✓ Meslek hastalığı, ✓ Hastalık, ✓ Analık, ✓ Yaşlılık, ✓ Malullük, ✓ Ölüm, ✓ İşsizlik ve ✓ Aile ödenekleridir.

Okul Risk Haritasını kim hazırlar?

Sınıflarda öğrencilerin risk gruplarında yer alma durumlarını belirlemek için kullanılan sınıf risk haritaları sınıf öğretmenleri tarafından doldurulur. Ayrıca yapılan çalışmanın bir örneği rehberlik servisine de gönderilir. Risk haritasında yer alan risk alanları objektif değerlendirmeler ile belirlenir.

Sınıf ve okul risk haritası nedir?

· Oluşturulan okul risk haritaları, Okul/kurumlarda öğrencilerin risk gruplarında yer alma durumlarını, grup ve birey bazında yapılacak çalışmaları belirlemek için kullanılır. · Risk haritasında yer alan risk alanları, objektif değerlendirmeyle belirlenebilecek durumlar dikkate alınarak hazırlanmıştır.