Laptop Undervolt nedir?

İçindekiler:

  1. Laptop Undervolt nedir?
  2. Overclock feature nedir?
  3. Intel Extreme Tuning Utility ne işe yarar?
  4. MSI Afterburner ile overclock nasıl yapılır?
  5. MSI Afterburner fan hızı kaç olmalı?
  6. Laptop ekran kartı neden ısınır?
  7. Işlemci ve ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı?

Laptop Undervolt nedir?

Undervolt voltaj düşürmek demekdir. Yani işlemcinin sıcaklığını düşürmek için uyguladığımız bir yöntemdir. Bu işlem kesinlikle bilgisayarınızı garanti dışı bırakmaz ve bilgisayarınızın performansını düşürmez.

Overclock feature nedir?

Overclock, bir bileşenin; üretici tarafından belirlenen performansından daha yüksek seviyede çalıştırılmasına verilen isimdir. Her elektronik cihazın bir saat frekansı vardır. ... Overclock ile ekran kartlarının, işlemcilerin ve birçok cihazın yüksek performansta çalışması sağlanır.

Intel Extreme Tuning Utility ne işe yarar?

Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) Intel® XTU, donanımı algılar ve izler, kararlılığı sınar, hız aşırtmaya yardımcı olur ve karşılaştırma testi yapabilir. Düzeni basittir ve orta seviyedeki hız aşırtanların ihtiyaç duyduğu temel işlevleri sağlar.

MSI Afterburner ile overclock nasıl yapılır?

MSI Afterburner ile nasıl Overclock yapılır?:

  1. Adım 1: "Power Limit" ve "Temp. ...
  2. Adım 2: "Core Clock" seçeneğini artırmaya başlayın.
  3. Adım 3: "Memory Clock" seçeneğini artırmaya başlayın.
  4. Adım 4: MSI Kombustor ile kontrol yapmayı unutmayın.

MSI Afterburner fan hızı kaç olmalı?

Artık yeni nesil kartlarda 50 ya da 60 dereceden sonra fanları çalıştırmaya başlıyor. Oyunlarda ve FurMark gibi test programlarında ekran kartınızın sıcaklığına bakın. 80 derece ve üstü tehlikeli denir genelde. 80 dereceyi geçerse MSI Afterburner programından fan ayarı yapabilirsiniz.

Laptop ekran kartı neden ısınır?

Ekran kartım çok ısınıyor diyorsanız genel olarak bu soruna neden olan iki şey olur. Ekran kartı ısınmasına neden olan ilk srun virüstür. Virüsler bu tür sorunlarda yaratabiliyor. Bunun için yapabileceğiniz şeyler belli zaten. Sağlam bir antivirüs kurup ( Örneğin Kasperksy) bilgisayarını taratın.

Işlemci ve ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı?

İşlemci boştayken ideal sıcaklık aralığı: 35-50 derece. İşlemci yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık aralığı: 30-40 derece.