Edepli insan ne demek?

İçindekiler:

  1. Edepli insan ne demek?
  2. Görgü kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  3. Görgü nedir TDK?
  4. Görgü kelimesi Türkçe midir?
  5. Görgü kelimesi yapım eki mi?
  6. Görgü kelimesinin kökü nedir?

Edepli insan ne demek?

Mesela terbiyeli insan, edepli insan demektir. ... İnsanın hataya düşüp utanılacak şeyler yapmasını önleyen, yerinde ve ölçülü davranmasını sağlayan bir melekedir edep. Söz ve davranışlardaki ölçülülük, her hususta haddini bilip sınırı aşmamadır.

Görgü kelimesinin sözlük anlamı nedir?

1)(İsim)Bir toplum içinde var olan ve uyulması gereken saygı ve incelik davranışları, terbiye, 2)(İsim)Bir kimsenin, yaşayarak ve deneyerek elde ettiği birikim, deneyim, 3)(İsim)Görmüş olma durumu.

Görgü nedir TDK?

Görgü (i. ) Görgü şâhidi (tanığı): Bir olayı gözüyle görmüş olan kimse: Görgü şâhitlerine göre cinâyet gecesi üç kişiydiler (Rauf Tamer).

Görgü kelimesi Türkçe midir?

Uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan görgü kelimesi, yurttaşların gerek günlük hayat gerekse sosyal medyada yararlandığı ve kullandığı sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan görgü kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Görgü kelimesi yapım eki mi?

Yeni kelimeler türeten eklere yapım ekleri denir. ... Gör'den gör-gü olnuş yeni anlamlı bir kelime türemiştir . Bu yüzden "görgü" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir.

Görgü kelimesinin kökü nedir?

Cevap : Görgü kelimesinin kökü ''gör-'' dür. Gör kökü ile ilgili kelimeler; Görmek.