Side Antik Kenti kaça kadar açık?

İçindekiler:

  1. Side Antik Kenti kaça kadar açık?
  2. Aspendos kaç yaşında?
  3. Aspendos Antik Kenti nerede bulunmaktadır?
  4. Aspendos Amfi tiyatrosu nerede?
  5. Truva Arkeolojik alanı nerede?
  6. Tevfikiye köyüne nasıl gidilir?

Side Antik Kenti kaça kadar açık?

Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.

Aspendos kaç yaşında?

Aspendos, Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda, Köprüçayı'nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde M.Ö. 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Buradaki tiyatro M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir.

Aspendos Antik Kenti nerede bulunmaktadır?

Aspendos Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan Aspendos Antik Kenti; amfi tiyatrosuyla dünyaca bilinen bir Antik Kent olarak ülkemiz miraslarından biridir. Aspendos bölgesi Antalya'nın 8 kilometre doğusunda bulunmaktadır.

Aspendos Amfi tiyatrosu nerede?

Aspendos kenti, antik tiyatrosu ile meşhur olan ve Antalya'da yer alan bir kenttir. Aspendos Antik Tiyatrosu Antalya'nın Serik ilçesinde yer alır ve Aspendos kentinin en önemli yapısı olarak bilinmektedir.

Truva Arkeolojik alanı nerede?

Truva antik kenti Çanakkale ilinde yer almaktadır. Çanakkale'nin Biga yarımadasında bulunmaktadır. Truva antik kentinde belki de ilk gezilecek yerler arasında Troya müzesi yer almaktadır.

Tevfikiye köyüne nasıl gidilir?

Çanakkale – İzmir yolunun 25. km'sinde Tevfikiye Köyü istikametinde 5. km'de yer alır. İl merkezinden, Tevfikiye Köyü minibüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Haftanın her günü 08.