Istinaftaki boşanma davası ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Istinaftaki boşanma davası ne kadar sürer?
  2. Boşanma davası Istinafta kesinleşir mi?
  3. E devletten mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?
  4. Mahkemenin gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?
  5. Açtığım davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Istinaftaki boşanma davası ne kadar sürer?

İstinaf süreci, ortalama 6 ay-1 yıl arası sürmektedir. İstinaf; neticeten 2 türlü karar verebilir. Yerel mahkeme kararını onaylayabilir veya yerel mahkeme kararı kaldırılabilir/bozulabilir. Eğer yerel mahkeme kararı onaylanır ise, tarafların başvurularına göre dosya temyize gönderilir veya kesinleşebilir.

Boşanma davası Istinafta kesinleşir mi?

Mahkeme tarafından verilen karar, kesinleşene kadar dosyadan feragat edilebilir. Boşanma dosyanız bölge adliye mahkemelerinde ya da istinafta ise dosya kesinleşmemiş demektir, dosya kesinleşmediğinden dosyadan feragat edilebilmektedir.

E devletten mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sisteminden mahkeme karar bilgilerini öğrenmek için e-devlet içerisinde kurumlar kısmında İçişleri Bakanlığı bulunup içinde karar bilgileri sorgulama sekmesine tıklayıp dava dosyaları ile alakalı tüm kararları görüntüleyebilirsiniz.

Mahkemenin gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?

2.

Açtığım davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir. Bu nedenle ikamet adresinizin doğru olması son derece önemlidir.