Sanat Tarihi Nef ne demek?

İçindekiler:

  1. Sanat Tarihi Nef ne demek?
  2. Sanat Terimleri nelerdir?
  3. Sanat Tarihi paye nedir?
  4. Bir cismin düşey bir düzlem ile kesildiği varsayılarak ölçekli olarak çizilmesine ne ad verilir?
  5. Almaşık duvar örgüsü nedir?
  6. Kesit çeşitleri nelerdir?
  7. Kesitte nereler taranır?
  8. AA kesiti nedir?

Sanat Tarihi Nef ne demek?

Nef (Sahın): Yapılarda sütunlarla ya da payelerle ayrılan her bir bölüm. Yol. mezarlık alanı.

Sanat Terimleri nelerdir?

Sanat terimleri nelerdir

  • Boya.
  • Karakalem.
  • Guaj poya.
  • Atölye.
  • Tuval.
  • Desen.
  • Dekor.
  • Galeri.

Sanat Tarihi paye nedir?

Pilpaye nedir? Paye: Duvar örgüsü sistemleriyle yapılmış kare, dikdörtgen, çokgen veya daire plânlı, sütun işlevi gören taşıyıcı ayak. ... Mimarlık tarihi boyunca genişleyen iç hacim örtü unsurlarının da büyümesini gerektirdiğinden duvarlar giderek taşıyıcı işlevlerini iç desteklere bırakır.

Bir cismin düşey bir düzlem ile kesildiği varsayılarak ölçekli olarak çizilmesine ne ad verilir?

Kroki:Planın ölçeksiz fakat orantılı basit çizimine kroki denir. Kesit: Bir cismin dikey bir düzlem üzerinde kesildiği varsayılarak ölçekli olarak çizilen şekline plan denir.

Almaşık duvar örgüsü nedir?

Almaşık duvar: Bir duvarda taş sırası yüksekliklerinin bir düzen izleyerek değişmesiyle yada birbirini izleyen taş ve tuğla sıralarıyla oluşmuş duvar örgüsüdür. ... Rustik duvar: Düzgün ve ince yonu ile işlenmiş olduğu halde işlenmemiş görünümü veren yüzeyi pürüzlü taş duvar örgüsü.

Kesit çeşitleri nelerdir?

Düşey kesit düzlemiyle elde edilen kesitlere verilen adlara göre, A-A, B-B, I-I, II-II… kesitleri denebilir. Kesit düzleminin izinin uçları, noktalı kesik kalın çizgi ile, objenin görünüşü içinde kalan kısımları ise noktalı kesik ince çizgi ile çizilir.

Kesitte nereler taranır?

Kesit Yüzeyi Kesit düzleminin hayalimizde cismi kesmesi sonucu ortaya çıkan yüzeydir. Hayalimizdeki kesicinin cismin et kalınlığına değerek kestiği yüzeyler (kesit yüzeyi) taranarak gösterilir. Hayalimizdeki kesici cismin üzerinde bulunan delik, kanal vb. boşluklardan kesmeden geçtiği için buralar taranmaz.

AA kesiti nedir?

Üst görünüşte parçanın kesileceği yüzey bir eksen halinde (A-A) belirtilmiştir. Ön görünüşte de hangi eksen boyunca (A-A) kesildiği gösterilmiştir. Gösterilen cismi hayali olarak kesip ayırdığı varsayılan düzlemdir. Saydam olarak kabul edildiğinden çizilmez.