Scrum yöntemi nedir?

İçindekiler:

  1. Scrum yöntemi nedir?
  2. Agile & Scrum Eğitimi Nedir?
  3. Agile metodoloji nedir?
  4. Scrum Master nedir ne iş yapar?
  5. Agile ekip ne demek?
  6. Agile takımları kimlerden oluşur?
  7. Agile Working ne demek?
  8. Agile Transformation nedir?
  9. Çevik dönüşüm nedir?
  10. Agile Tribe nedir?
  11. Chapter Lead nedir?
  12. Agile workshop nedir?
  13. Agile test nedir?
  14. Agile Farkındalık nedir?
  15. Agile koçu nedir?
  16. Çevik Ofis nedir?
  17. Neden Agile?
  18. Agile olmak nedir?
  19. Agile Scrum Proje Yönetimi Nedir?
  20. Agile ne değildir?
  21. Agile Proje ne demek?
  22. Agile organizasyon nedir?
  23. Çevik model nedir?
  24. Yazilim Waterfall ne demek?
  25. Agile modelinin geliştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur?
  26. Agile çevik yazılım geliştirme nedir?

Scrum yöntemi nedir?

Scrum metodolojisi, sprintin başlangıcında, takım üyelerinin kaç maddeyi taahhüt edebileceklerini belirledikleri ve ardından sprint sırasında gerçekleştirilecek görevlerin bir listesi olan bir sprint iş yığını oluşturdukları bir planlama toplantısını savunur.

Agile & Scrum Eğitimi Nedir?

Agile Metodolojisi (çevik yöntemler) yazılım sistemlerindeki genel giderlerin azaltılmasını sağlayan ve büyük değişikliklere neden olmadan istenilen değişikliklere hızlı bir şekilde cevap verebilmeyi amaçlayan yazılım geliştirme yöntemidir. ...

Agile metodoloji nedir?

Agile (çevik) yöntem, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Bu yöntem ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur. Genellikle sprint olarak bilinen artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır.

Scrum Master nedir ne iş yapar?

Scrum Master, Scrum kuralları, teori ve pratiklerini iyi bilen ve Scrum Takımı'nın bu kuralları uygulamasından sorumlu kişidir. Development Team, geliştirme işini gerçekleştiren, bir nevi yoktan var eden kişilerdir.

Agile ekip ne demek?

Agile (Çeviklik), bir organizasyonun yeni koşullara uyum sağlayabilme ve yeni iş fırsatları yaratmak için yönünü değiştirebilme yeteneğidir.

Agile takımları kimlerden oluşur?

Takım üyeleri; geliştiriciler, testçiler, analistler, mimarlar, tasarımcılar ve hatta kullanıcılardan bile oluşabilir. Sprint (Koşu) Planlama Page 39 AGILE (ÇEVİK) YAKLAŞIM İLE SCRUM YÖNTEMİ SCRUM Koşu başladıktan sonra takım sürecin başka bir anahtar aktivitesi olan Günlük Scrum Toplantılarını gerçekleştirir.

Agile Working ne demek?

Kuruluşların yalnız müşteri ihtiyaçlarına değil, çalışanların ihtiyaç ve beklentilerine öncelik vererek performanslarını artırmayı hedefleyen Agile working, daha az ya da daha fazla çalışmak değil; işi çok daha verimli yapabilmek adına gerekli kontrolü edinmek üzerine bir sistem.

Agile Transformation nedir?

Yani, “agile transformation” ifadesinin tam anlamını yansıtmak için, Türkçeye “değişken durumlara çabuk ve doğru şekilde uyum sağlama becerisini kazanmak amacıyla kurumsal yapının yeniden düzenlenmesi” olarak tercüme edebiliriz.

Çevik dönüşüm nedir?

Çevik Dönüşüm, müşteriye doğru ürünü ulaştırmak(2) için bireylerin ve etkileşimlerin(1) ön planda tutulduğu, müşteri ile işbirliği içinde(3) değişime hızlıca cevap(4) verebilecek duruma ulaşmak için çalışmaktır. Dönüşüm, Çevik Kültüre doğru evrilmek için yapılır.

Agile Tribe nedir?

Bu takımlar Business Agility de “Squad” olarak adlandırılır. Squad kendini yönetir ve çapraz fonksiyonludur. Üst seviyede aynı iş hedefine koşan Squad'lar biraraya gelerek “Tribe”ı oluşturur. ... Amacı, takımlar içerisinde kullanılan ortak uzmanlık alanları için değer üretmektir.

Chapter Lead nedir?

Chapter Lead, farklı Squad ekipleri içinde benzer işleri yapan arkadaşlar arasında doğru iş yapma pratiklerini ve senkronizasyonu sağlayan kişidir.

Agile workshop nedir?

Agile Workshop nedir? Koşullar, talepler hızla değişirken kısa sürede fark yaratan değer üretmek mümkün mü? Çevik davranırsan mümkün… Çevik metodoloji, ekiplerin projelerinde aldıkları geri bildirimlere hızlı yanıtlar sağlamasına yardımcı olan bir çalışma şekli çerçevesi.

Agile test nedir?

Agile Test Nedir ? Agile metodolojisi, projenin yazılım geliştirme yaşam döngüsü boyunca sürekli bir tekrar geliştirme ve test yinelemesine yardımcı olan bir uygulamadır Agile bir modelde, her sürüm için test planı yazılır ve güncellenir.

Agile Farkındalık nedir?

Agile, belli olmayan bir ortam sınırları dahilinde dahi başarı sağlayabilmek amacıyla değişime karşı refleks gösterebilme ve gelişim gösterebilme elastikliği kapasitesi ve becerisi olarak ifade edilebilir.

Agile koçu nedir?

Agile Koç, organizasyonların değişen dünyaya hızlı adapte olabilmelerine yönelik, Agile manifesto ve değerler ışığında, günlük pratiklerin dönüşümünden kültürel dönüşüme kadar yayılan geniş bir yelpazede rehberlik eden değişim ajanlarıdır.

Çevik Ofis nedir?

Şirket, dönüşümü yönetmek ve farklı birimlere de destek olmak için bünyesinde 'Çevik Ofis' kurdu. Bu yapıyla bilişim teknolojileri haricinde denetim, insan kaynakları gibi farklı birimlere ihtiyaçları doğrultusunda destek veriliyor.

Neden Agile?

· Takımın bir prototip oluşturmasını sağlamakla birlikte döngünün her aşamasını geliştirmelerine olanak sağlar. · Takımların öncelik değişimlerini daha etkin bir şekilde yapmasını sağlar. · Bu hızlı ve esnek süreç verimliliği arttırır. · Agile düzenli ve işbirlikçi sorun gidermeyi destekler.

Agile olmak nedir?

Agile, belirsiz bir ortamda dahi başarılı olabilmek için değişime karşılık verebilme ve geliştirme yapabilme esnekliği, kapasitesi ve yeteneğidir. Agile, Değişime hızlı karşılık verebilmeyi. Kendi kendisine organize olabilen ve çapraz fonksiyonlu takımlar oluşturabilmeyi.

Agile Scrum Proje Yönetimi Nedir?

Agile modeli proje yönetimi, yazılım geliştirme sürecinde karşılaşılan problemleri çözmek üzere, tekrarlanan yazılım geliştirme modeli taban alınarak geliştirilmiş, sık aralıklarla parça parça yazılım teslimatını ve değişikliği teşvik eden bir yazılım geliştirme modeli.

Agile ne değildir?

Agile” Ne Değildir?

  • En temel yapı içinden başlayacak olursak, bir organizasyonda “Agile” sadece IT ekiplerinin uygulayıp, kullanacağı bir metot, bir iş yapış şekli değildir! ...
  • Agile bir işi sadece hızlı yapmak değildir! ...
  • Agile iş analiz aktivitesinin yapılmadığı bir yaklaşım değildir!

Agile Proje ne demek?

Atik ya da çevik proje yönetimi (Agile), basit prensiplere dayanan proje yönetim metodolojilerinin genel adıdır. ... Proje ekibi, düzenli aralıklarla nasıl daha etkili ve verimli olabileceğinin üzerinde düşünür, davranışlarını buna göre ayarlar ve düzenler.

Agile organizasyon nedir?

Agile yani çevik organizasyon, artık hiyerarşik yapıdan, yukarıdan aşağıya yönetimden, departmanların oluşturduğu silolardan sıyrılıyoruz demek. Agile yönetim anlayışında; değişimi, pazarın ve müşterilerimizin taleplerini algılayan, buna göre baştan sona her yönüyle işi sonuca ulaştıran ekipler oluşturuyoruz.

Çevik model nedir?

Çevik modelleme (agile methods, yazılım sistemlerini etkili ve verimli bir şekilde modellemeye ve dokümantasyonunu yapmaya yönelik pratiğe dayalı yöntemlere verilen genel addır.

Yazilim Waterfall ne demek?

Waterfall (Şelale) Modeli. Şelale Modeli, yazılım geliştirme için en erken uygulanan yaklaşımdır. ... Şelale yönteminde yazılım geliştirme süreci analiz, tasarım, kodlama, test, sürüm ve bakım gibi safhalardan oluşur. Geleneksel yazılım metotlarında bu safhalar şelale modelinde olduğu gibi doğrusal olarak işler.

Agile modelinin geliştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur?

Agile Modelleme(AM), yazılım tabanlı sistemlerin dokümantasyonu ve modellemesi için uygulama tabanlı bir yöntemdir. Agile Modellemenin amacı; geleneksel modelleme yöntemlerinden daha esnek bir tavır içinde, yazılım geliştirme projeleri üzerinde uygulanabilecek değerler, ilkeler ve uygulamalarda birleşmektir.

Agile çevik yazılım geliştirme nedir?

Çevik yazılım geliştirme; yinelemeli (iterational) olarak yazılım geliştirme sürecinin aktivitelerinin uygulanması ve tedrici (incremental) olarak yazılım ürününün doğru bir şekilde, değişime açık, Agile(Çevik) Birliği'nin oluşturduğu değerler ışığında prensiplerini uygulayarak geliştirilmesidir.