TensorFlow ve Keras nedir?

İçindekiler:

  1. TensorFlow ve Keras nedir?
  2. Dense katmanı nedir?
  3. Resnet50 nedir?
  4. Dropout katmanı nedir?
  5. Epoch sayısı nedir?
  6. Öğrenme oranı nedir?
  7. Rmsprop nedir?
  8. Bias değeri nedir?
  9. Yapay zeka bias nedir?
  10. Convolutional Neural Network nedir?
  11. CNN Pooling nedir?
  12. VGG 1.6 Nedir?
  13. CNN algoritması nedir?

TensorFlow ve Keras nedir?

Keras, Python'da yazılmış açık kaynaklı bir sinir ağı kütüphanesidir. Keras TensorFlow, Microsoft Cognitive Toolkit, R, Theano veya PlaidML ile beraber çalışabilir. Derin sinir ağları ile hızlı deney yapabilmek için tasarlanan bu cihaz kullanıcı dostu, modüler ve genişletilebilir olmaya odaklanıyor.

Dense katmanı nedir?

Dense, çoğu durumda çalışan standart bir katman türüdür. Yoğun bir katmanda, önceki katmandaki tüm düğümler mevcut katmandaki düğümlere bağlanır. Giriş katmanında 16 düğüm yani nöron var. ... Bu sebepte ötürü optimum nöron ve gizli katman sayısı bulunulmaya çalışır.

Resnet50 nedir?

Resnet50, ImageNet veri kümesi üzerinde eğitilmiş 50 katmanlı bir ağdır. ImageNet, görüntü tanıma yarışmaları için oluşturulmuş 20 binden fazla kategoriye ait 14 milyondan fazla resmin bulunduğu bir görüntü veritabanıdır.

Dropout katmanı nedir?

Kısaca bahsedelim; Dropout Katmanı ; Ağ içindeki bazı bağlantıların kaldırılmasıyla eğitim performansı artacağı varsayılıyor. Dropout katmanına 0 dan büyük 1 den küçük bir oran veriyorsunuz. Eğitim esnasında bu oran miktarındaki bağlantıyı rastgele kapatıyor.

Epoch sayısı nedir?

Epoch Sayısı Epoch(döngü) sayısı, eğitim sırasında tüm eğitim verilerinin ağa gösterilme sayısıdır. Eğitimin doğruluğu arttığında bile, validation(doğrulama) doğruluğu azalmaya başlayana kadar epoch sayısını artırın.

Öğrenme oranı nedir?

Öğrenme oranı, zamanın azalan bir fonksiyonudur. Öğrenme Oranı zamanın lineer bir fonksiyonudur ve zaman t ile ters orantılı bir fonksiyondur. Uygun bir başlangıç öğrenme oranı ve öğrenme hızı fonksiyonu için uygun bir form seçmek, sonucu önemli derecede etkileyebilir.

Rmsprop nedir?

Temelde “categorical_crossentropy” iki olasılık dağılımı arasındaki mesafeyi ölçer. Ayrıca eniyileme yöntemi olarak “rmsprob” (root mean square error propability) ve takip edilecek “ölçüt” (metric) olarak “accuracy” (doğruluk) kullanıldı.

Bias değeri nedir?

Bias değeri, aktivasyon fonksiyonunu sağa veya sola ötelenmesini (shift) sağlar. Giriş sinyallerinin toplamı 0 olduğunda öğrenme gerçekleşmez, Çıkış değerleri hep 1 olan bias nöronları, nöronların giriş sinyallerinin sürekli sıfırdan farklı olmasını sağlar .

Yapay zeka bias nedir?

Yapay Zekada Bias Bias nöronu aktivasyon fonksiyonunu grafik üzerinde sola veya sağa kaydırmayı mümkün kılar. Aynı zamanda bias eğittiğimiz modelin yanlılık miktarını ifade eder. Şimdi gerçek hayatta kullanılma imkanı bulunmuş birkaç yapay zeka örneklerinden bahsedelim.

Convolutional Neural Network nedir?

CNN genellikle görüntü işlemede kullanılan ve girdi olarak görselleri alan bir derin öğrenme algoritmasıdır. Farklı operasyonlarla görsellerdeki featureları (özellikleri) yakalayan ve onları sınıflandıran bu algoritma farklı katmanlardan oluşmaktadır.

CNN Pooling nedir?

Pooling Layer Bu katman, CovNet'teki ardışık convolutional katmanları arasına sıklıkla eklenen bir katmandır. Bu katmanın görevi, gösterimin kayma boyutunu ve ağ içindeki parametreleri ve hesaplama sayısını azaltmak içindir. Bu sayede ağdaki uyumsuzluk kontrol edilmiş olur.

VGG 1.6 Nedir?

VGG-16. Basit bir ağ modeli olup öncesindeki modellerden en önemli farkı evrişim katmalarının 2'li ya da 3'li kullanılmasıdır. Tam bağlantı (FC) katmanında 7x7x512=4096 nöronlu bir öznitelik vektörüne dönüştürülür. İki FC katmanı çıkışında 1000 sınıflı softmax başarımı hesaplanır.

CNN algoritması nedir?

Günümüzde en çok kullanılan yapay zeka algoritması CNN (Convolutional Neural Networks) adı verilen algoritmadır. ... CNN algoritmasında tüm katmanlar birbirine tam olarak bağlantılı şekilde çalışmaktadır. Yer alan katmanlar filtre özelliği görmekte ve boyut ile eğitim süresinde optimizasyon sağlamaktadır.