4 Murat sigara ve içkiyi neden yasakladı?

İçindekiler:

  1. 4 Murat sigara ve içkiyi neden yasakladı?
  2. 4 Murat neleri yasakladı?
  3. Melek Sima Sultan kimdir?
  4. Iskender Bey kim?
  5. Turhan Sultan kim oynuyor?

4 Murat sigara ve içkiyi neden yasakladı?

Sultan. IV. Murad alkol, tütün ve kahveyi yasakladı. Yasağın sebebinin 1630'ların başındaki büyük İstanbul yangını olduğu bilinir ve yangın sonrası çıkabilecek bir ayaklanmaya karşı tedbir olarak İstanbul'daki kahvehaneler yıktırılır.

4 Murat neleri yasakladı?

Yasaklar. Tütün ve kahveyi yasakladı. Yasağın sebebinin 1630'ların başındaki büyük İstanbul yangını olduğu bilinir ve yangın sonrası çıkabilecek bir ayaklanmaya karşı tedbir olarak İstanbul'daki kahvehaneler yıktırılır. Tütün içenlerin ise öldürülmelerine dair fetva çıkarılır.

Melek Sima Sultan kimdir?

Meleksima Sultan (Beste Kökdemir) — II. Osman'ın baş hasekisi idi ve Şehzade Orhan'ın validesidir.

Iskender Bey kim?

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisiyle merak uyandıran Şehzade İskender 12. Osmanlı Padişahı III. Murad Han'ın oğludur. 1585 yılında Valide Safiye Sultan'dan doğmuştur. ... Hayatta yaşayan en büyük şehzade olan İskender tahtın kendi hakkı olduğunu iddia ederek hayatını Osmanlı Devleti'nin tahtına geçebilmek amacına adayacaktır.

Turhan Sultan kim oynuyor?

Başarılı oyuncu Tugay Mercan'ın canlandıracağı, merhametli bir padişah olan İbrahim, çok geçmeden validesiyle de karşı karşıya gelecektir. Genç ve başarılı oyuncu Hande Doğandemir'in canlandıracağı Turhan Sultan, hem Sultan İbrahim hem de Osmanlı hanedanı için bir mucizeyi beraberinde getirir.