Müezzin Kayyım ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Müezzin Kayyım ne iş yapar?
  2. Kayyum atanması hangi durumlarda olur?
  3. Davada kayyum atanması nedir?
  4. Çocuğa kayyum ne demek?
  5. Rektör ne kadar maaş alıyor?
  6. Rektörün görevi kaç yıl sürer?
  7. Rektörler nasıl belirlenir?

Müezzin Kayyım ne iş yapar?

Aynı kanunun 18. maddesi gereğince hazırlanan 15 Eylül 1967 tarih ve 12700 sayılı yönetmeliğin 5. maddesinde müezzin-kayyımların görevleri arasında camilerin ibadete açık bulundurulmasının sağlanması, teberrükât eşyasının korunması ve temizliğin yapılması da sayılmıştır.

Kayyum atanması hangi durumlarda olur?

Kayyum, usulsüzlük yapıldığı belirlenen özel kurumlara ve şirketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Bu yöneticiler mahkeme tarafından atanır.

Davada kayyum atanması nedir?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kayyum veya kayyım, Arapça kökenli bir kelimedir ve icra etmek yönetmek anlamlarına gelir. Bir hukuk terimi olarak kayyum, bir mal varlığını yönetmek veya bir işi yapmak üzere görevlendirilen kişi demektir. Kayyumluk vesayet makamı olan mahkemenin atadığı bir vesayet organıdır.

Çocuğa kayyum ne demek?

Kayyımlık, çocuğun temsilinde velayet ve vesayeti tamamlayan, vesayet önlemleri arasında kişiye en hafif müdahalede bulunan, yasada sınırlı sayıda ve tipte öngörülmüş bir koruma önlemidir.

Rektör ne kadar maaş alıyor?

UnvanD/K15 Ocak 2020 net maaş
*Rektör1/412.

Rektörün görevi kaç yıl sürer?

Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.

Rektörler nasıl belirlenir?

Yetki Kanunu'na dayanılarak çıkarılan 703 sayılı KHK, YÖK Kanunu'nun rektör atamasıyla ilgili maddesi şöyle düzenlendi: “Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır. Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır.