Ezidiler neden mavi giymez?

İçindekiler:

  1. Ezidiler neden mavi giymez?
  2. Sünniler Yezidi mi?
  3. Tavus kuşu hangi tanrının simgesi?
  4. Tavus kuşu ve yılan kuranda geçiyor mu?
  5. Tavus kusu yenir mi?

Ezidiler neden mavi giymez?

Mavi renk giysi giyilmiyor. Ezidilik, pek çok dinden inançtan parçalar almış ezoterik (sadece o inanca bağlı olanlara anlatılan) bir din olduğu için mavi yasağını anlıyoruz. Ezoterik bütün inançlarda renklerin bir hiyerarşisi vardır. Bektaşilikte de mavi, Muaviye'nin ve Yezid'in rengi olarak lanetlenmiştir.

Sünniler Yezidi mi?

Yezidiliğin kurucusu olarak görülen Şeyh, aslında koyu Sünni inanışında olan birisiydi. ... Zamanla Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Suriye'ye kadar yayılan Yezidilik, 16-17. yüzyıllarda artık İslamiyet'ten hayli uzaklaşmış (heretik), adeta yeni bir din olarak ortaya çıkmıştır.

Tavus kuşu hangi tanrının simgesi?

Tavus ismine Tavus (Pavo) takımyıldızında ve Yezidilik inancında tavus kuşu ile simgelenen, Tanrı Azda tarafından yaratılan ve kendisine evreni ve insanları yaratma görevi verilen Melek-Tanrı olan Tavus Meleğinde rastlıyoruz. Ayrıca Antik Yunan'da tanrıça Heranın simgesi de Tavus Kuşudur.

Tavus kuşu ve yılan kuranda geçiyor mu?

Hristiyanların kutsal kitabı, Kitâb-ı Mukaddes'e göre ise şeytan yılanın içine girmiş ve Havva'nın yalnız kalmasını gözleyerek ona yasak ağacın meyvesini yedirmiştir. ... Böylece Allah, Tavus kuşu, Yılan, İblis, Adem ve Havva hepsini cennetten kovmuş ve hepsi dünyaya gelmişlerdir.

Tavus kusu yenir mi?

İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir. Hüthüt [ibibik] mekruhtur.