Meydanı cevelan ne demek?

İçindekiler:

  1. Meydanı cevelan ne demek?
  2. Inbisat ne demek?
  3. Deveran ne demek?
  4. Feveran etmek ne demek?
  5. Imbisat deposu ne demek?
  6. Inbisat ne demek Osmanlıca?
  7. Yönlendirmeye açık olma ne demek?
  8. Ileri görüşlü olma durumu ne demek?
  9. Atatürk ileri görüşlü mü?
  10. Ileri görüşlü nasıl yazılır?
  11. Ileri görüşlü nasıl yazılır TDK?

Meydanı cevelan ne demek?

a. (cevela:nı, l ince okunur) esk. Dolaşma, dolanma, gezinme, gezinti: “Atlarla, arabalarla yapılan bu cevelan, Tünel meydanından Şişli'ye değin uzanır.” -S.

Inbisat ne demek?

İNBİSAT: Genişleme. Yayılma. * Açık yüzlü olma.

Deveran ne demek?

1. Dönme, dönüp dolaşma, dolaşım, cevelân: “Deveran hızı.” “Deveran müddeti.” 2. anat. Kan dolaşımı, dolaşım, deverân-ı dem.

Feveran etmek ne demek?

Feveran kelimesi Arapça kökenlidir. - Sabırlı olmak, parlamamak, duygusal feveranlardan uzak kalmak hassası da bizde çok eksik.

Imbisat deposu ne demek?

Kapalı ve Açık Genleşme ( İMBİSAT ) Tankları Isıtma sistemlerinde kapalı genleşme ( imbisat ) tankı degiştirilebilir membranlı kapalı genleşme tanklarının ısıtma sistemlerindeki ana işlevi, ısıtma sistemlerinde sıcaklığın değişimine bağlı olarak değişen su hacmini dengeleyebilmektir.

Inbisat ne demek Osmanlıca?

inbisat / inbisât / انبساط Şâd, mesrur ve mahzuz olma. Gönül açıklığı. Kalb ferahlığı. Fiz: Sıcaklığın etkisiyle madenî cisimlerin enine, boyuna büyüyüp uzaması.

Yönlendirmeye açık olma ne demek?

kendi fikirleri haricinde başkalarınında düşüncelerini kabul eden ve bu doğrultuda eylem yapabilen insanlar yönlendirmeye açıktır.

Ileri görüşlü olma durumu ne demek?

İlerigörüşlü olmak; bir olayın gidişatını doğru tahmin edebilen, ne olacağını önceden kestirip buna göre önlem almak demektir.

Atatürk ileri görüşlü mü?

Atatürk'ün en önemli özelliklerinden biri, kuşkusuz sahip olduğu ileri görüşlülüktür. Başarılı bir komutan ve devlet adamı olarak ileriyi görme özelliğini kullanan Atatürk, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş, hedeflerini ve tedbirlerini bunlara göre oluşturmuştur.

Ileri görüşlü nasıl yazılır?

ileri görüşlülük, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'l', 'e', 'r', 'i', ' ', 'g', 'ö', 'r', 'ü', 'ş', 'l', 'ü', 'l', 'ü', 'k', şeklindedir.

Ileri görüşlü nasıl yazılır TDK?

ileri görüşlü, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'l', 'e', 'r', 'i', ' ', 'g', 'ö', 'r', 'ü', 'ş', 'l', 'ü', şeklindedir.