Serbest tüketici ne demek?

İçindekiler:

  1. Serbest tüketici ne demek?
  2. Serbest tüketici limitini geçtiniz ne demek?
  3. Serbest tuketici uygulamasi nedir?
  4. Serbest olmayan tüketici ne anlama geliyor?
  5. Son Kaynak tarifesinden elektrik alan serbest tüketici ne demek?
  6. Serbest tüketici limitini geçtiniz Tedarikçinizi seçme serbestliğine sahipsiniz ne demek?
  7. Elektrik faturasında serbest tüketici adayı ne demek?

Serbest tüketici ne demek?

Serbest tüketici ifadesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunduğu veya iletim sistemine doğrudan bağlı olduğu veya organize sanayi bölgesi tüzel kişiliğini haiz olduğu için tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişidir.

Serbest tüketici limitini geçtiniz ne demek?

EPDK tarafından belirlenmiş, serbest tüketici limiti olan, yıllık 1400 kwh elektrik sınırını geçmiş, serbest elektrik piyasasına tüketici olarak dahil olarak rekabetçi ve indirimli elektrik fiyatlarından indirim almaya hak kazanmış müşterilere serbest tüketici denir.

Serbest tuketici uygulamasi nedir?

EPDK tarafından hayata geçirilen serbest tüketici uygulaması, elektrik abonelerinin elektrik tüketim miktarlarına göre, indirimli elektrik hizmeti almalarını sağlayan bir uygulamadır. 2018 yılı için serbest tüketici limiti yıllık 2.

Serbest olmayan tüketici ne anlama geliyor?

Serbest olmayan tüketici, elektrik enerjisi ve/veya kapasite alımlarını sadece, bölgesinde bulunduğu görevli perakende satış şirketinden yapabilen gerçek veya tüzel kişilere verilen isimdir.

Son Kaynak tarifesinden elektrik alan serbest tüketici ne demek?

Serbest tüketici niteliğini haiz olduğu hâlde” bu EPDK tarafından her yıl belirlenen serbest tüketici limitini geçen bir elektrik abonesini kast eder. ... Yani siz serbest tüketici limitini geçiyorsanız ve özel bir şirket ile anlaşma imzalamazsanız buna son kaynak tedariki denilmektedir.

Serbest tüketici limitini geçtiniz Tedarikçinizi seçme serbestliğine sahipsiniz ne demek?

Serbest tüketiciler elektrik tedarikçilerini değiştirdiklerinde faturalarını kesen elektrik firması da değişir. "Serbest tüketici limitini geçtiniz tedarikçinizi seçme serbestliğine sahipsiniz" ifadesi ise tüketicinin mevcut limitleri geçtiğini göstermektedir.

Elektrik faturasında serbest tüketici adayı ne demek?

Serbest tüketici, elektrik tedarikçisini seçme ayrıcalığına sahip gerçek veya tüzel kişilerin hepsine verilen addır. Serbest tüketici olabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanan “Serbest Tüketici Limiti”nden daha yüksek elektrik enerjisi tüketmek gerekmektedir.