Altınyaka nedir?

İçindekiler:

  1. Altınyaka nedir?
  2. Beyaz yakalı kime denir?
  3. Doktor beyaz yakalı mı?
  4. Gri yaka personel ne demek?
  5. Turuncu yakalı ne demek?

Altınyaka nedir?

Altın yaka kavramı, iyi bir eğitim görmüş, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, yüksek vasıflara sahip üst düzey beyaz yakalılar için kullanılmaktadır. Bu kategoriye dahil olanlar yüksek teknolojiyi çok iyi kullandıkları gibi bilgisayarlarla çalışan her türlü aracı kullanabilmektedirler.

Beyaz yakalı kime denir?

Beyaz yaka bedensel değil daha çok zihinsel gücüyle, masa başı çalışıyor. Memurdan yönetici pozisyonuna kadar geniş bir grup bu kapsam içinde yer alıyor. El emeğine dayanmayan işlerde çalışan beyaz yaka daha çok idari ve araştırma geliştirme işlerinde faaliyet gösteriyor.

Doktor beyaz yakalı mı?

Plazalarda ya da benzeri mekânlarda yoğunlaşan finans, medya, sigorta, muhasebe, emlâk, reklâmcılık, bilişim işlerinde çalışanlar gibi, mimarlar, mühendisler, doktorlar, avukatlar, öğretmenler de –eğer işgüçlerini ücret karşılığında satıyorlarsa– "beyaz yakalı" işçilerdir.

Gri yaka personel ne demek?

Gri yakalı işçi, beyaz yakalı işçi veya mavi yakalı işçi olarak sınıflandırılmamış çalışanların dengesini ifade eder. Hem mavi hem de beyaz yakalı unsurların bazılarını içeren ve genellikle gelir elde etme yeteneği açısından iki kategori arasında yer alan meslekleri ifade etmek için kullanılır.

Turuncu yakalı ne demek?

Turuncu Yaka: Mahkumlar tarafından giyilen turuncu renkten dolayı, hapishane işçilerini kapsar. Yeşil Yakalı: Çevre ve yenilenebilir enerjiye ilişkin çok çeşitli mesleklerde çalışanları kapsar. Scarlet Yaka: Seks endüstrisinde çalışanlar kapsar.