Okey kaçta biter?

İçindekiler:

  1. Okey kaçta biter?
  2. 101 okeyde bitince kaç düşer?
  3. 101 okeyde puanlama nasıl yapılır?
  4. 101 de bitince ceza silinir mi?
  5. Okeyde yerde taş biterse ne olur?
  6. Okey taşı kaç tane olması gerekiyor?

Okey kaçta biter?

Oyun nasil biter? Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur. Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Bir per en az 3 taştan oluşur, ( örnek: kırmızı 7,8,9 veya siyah 5, kırmızı 5 mavi 5).

101 okeyde bitince kaç düşer?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır . Eğer diğer oyuncular elini açmışsa istekasında kalan sayıları ceza puanı olarak hesaplarına yazılır ama elini açmamışsa 404 ceza puanı alırlar. Eğer oyunculardan biri çifte gitmişse tur sonunda açmış olduğu eller oyun sonunda puan olarak çift yazılır.

101 okeyde puanlama nasıl yapılır?

Okey 101 dört oyuncu ile birden fazla turda oynanır. Bu oyunda amaç mümkün olduğu kadar az puanla oyunu bitirmektir. Tüm turlar sonunda en az puana sahip olan oyuncu oyunun galibidir. Puanlar elde kalan taşların üzerindeki sayılar ile belirlenir (örnek: bir kırmızı 3 = üç puan, bir siyah 11 = 11 puan).

101 de bitince ceza silinir mi?

açar ve aynı anda biterseniz elden bitmiş olursunuz. Bu şekilde biten takımın ceza puanından eksi 202 ceza puanı silinir. Rakip de 808 ceza puanı alır. Elden biten oyuncu sayısı tutmasa bile açıp bitebilir.

Okeyde yerde taş biterse ne olur?

Okey oyununda canlı olarak her hangi bir ortamda masada oynuyorsanız ortada taş biterse ve kimse oyunu açamazsa oyun o el bitmiş ve kimse sayı alamamış demektir. Yani taşlar masada tekrar ters çevrilerek yeni ele geçilmektedir.

Okey taşı kaç tane olması gerekiyor?

Okey oyunu standart olarak dört adet oyuncuyla oynanır. Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve sarı renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı ikişer setten oluşan toplam 106 tane taş bulunur. Taşların içinde iki adet sahte okey taşı da vardır.