Cinsel şeyler hayal etmek orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Cinsel şeyler hayal etmek orucu bozar mı?
  2. Sarılmak zinaya girer mi?
  3. Dinimizde neler zinaya girer?
  4. Telefonla konuşmak zina sayılır mı?

Cinsel şeyler hayal etmek orucu bozar mı?

CİNSELLİK DÜŞÜNMEK ORUCU BOZAR MI? ... Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir (Merğınânî, el-Hidâye, II, 256). Oruçta cinsellik düşünmek de orucun sevabını azaltacağı için düşünmemek makbul olandır.

Sarılmak zinaya girer mi?

Zinaya girmez. ... Sarılma da zinaya açılan kapılardır. Bir kadınla bir erkek yalnız ortamda çalışamaz. Fıkıhta diyor ki "Ülfet oluşturacak kadar kadınla erkek başbaşa aynı yerde oturamaz, çalışamaz".

Dinimizde neler zinaya girer?

O buna mutlaka erişir. Gözlerin zinası bakmak, Kulakların zinası dinlemek, Dilin zinası konuşmak, Elin zinası tutmak, Ayakların zinası yürümektir. ... İsra Suresi 32. ayette zikredilen "Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." ayetinde zinadan uzak durmamız gerektiğine değinilmiştir.

Telefonla konuşmak zina sayılır mı?

Hukuk Dairesi ise dosyada kadının zina yaptığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığı sonucuna vardı. Kararda, “Aynı işyerinde çalışan bir başka erkekle telefonla görüşme, mesaj gönderme ve bu kişinin arabasına binmiş olma, zinaya delalet eden davranışlar niteliğinde değildir. Zina sübut bulmamıştır.