Genel gider kalemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Genel gider kalemleri nelerdir?
  2. Başabaş analizi hangi amaçlarla yapılır?
  3. Başabaş noktası neyi ifade eder?
  4. Başabaş noktasının varsayımları nelerdir?
  5. Başabaş noktasındaki satış miktarını azaltmak isteyen bir işletme hangisini yapmalıdır?
  6. Gelirler ile giderlerin birbirine eşit olma durumuna ne denir?
  7. Birim satış maliyeti nedir?
  8. Ürün birim fiyatı nedir?
  9. Toplam satış hacmi nasıl hesaplanır?
  10. Aşağıdakilerden hangisi fiili veya planlanmış satış hacmi ile başabaş noktası satış hacmi arasındaki farkı ifade eder?
  11. Güven payı nedir?
  12. Emniyet marjı nedir?

Genel gider kalemleri nelerdir?

Gider olarak kabul edilen harcamalar:

  • Yemek giderleri: Şirketin faaliyeti için yapılmışsa. ...
  • Seyahat harcamaları: Uçak, otobüs, deniz otobüsü, tren, otel, otopark vb harcamalar dahildir. ...
  • Taşıt giderleri: Yakıt, sigorta, kira, tamir vb giderler dahildir. ...
  • İletişim giderleri: Telefon, internet, ADSL vb giderlerdir.

Başabaş analizi hangi amaçlarla yapılır?

Konumuza dönecek olursak, her işlemenin amacı, esas itibariyle maksimum kar elde etmektir. Başabaş analizi, bir işletmenin hangi üretim düzeyinde, ne kadar harcama yapıp, ne kadar gelir sağlayarak ne kadar kazanç elde edebileceğini gösteren önemli bir metottur.

Başabaş noktası neyi ifade eder?

Başabaş noktası toplam maliyet ve toplam gelirin eşit olduğu noktadır. Bu nokta ne kar ne zararın olduğu noktadır. ... Başabaş noktası gelen nakit akışıyla sabit maliyet ve değişken maliyetlerin arasındaki ilişki ile ilgilidir.

Başabaş noktasının varsayımları nelerdir?

Doğrusal Başabaş Analizinin Varsayımları Sabit varlıklar (maddi duran varlıklar) bütün üretim düzeylerinde aynı kalmaktadır. Birim satış fiyatları değişmemektedir. Genel fiyatlar düzeyi istikrarlıdır. Değişken giderler üretim miktarı ile aynı oranda değişmekte, azalmakta ya da artmaktadır.

Başabaş noktasındaki satış miktarını azaltmak isteyen bir işletme hangisini yapmalıdır?

Başabaş noktası satış miktarını azaltmak isteyen bir işletme aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır? Birim başına değişken maliyetleri artırmalıdır. Toplam sabit maliyetlerini artırmalıdır. Birim başına değişken ve toplam sabit maliyetler birlikte artırılır.

Gelirler ile giderlerin birbirine eşit olma durumuna ne denir?

Bu analize göre; firmanın gelirleri ile giderlerinin birbirine eşit olup, karlılığının sıfır olduğu ve üretime devam edilmesi durumunda kar elde edilmeye başlanacak olan noktaya başa baş noktası denir. ... Başa baş noktası formülü belirttiğimiz gibi karın sıfır olduğu noktayı bize işaret etmektedir.

Birim satış maliyeti nedir?

Birim maliyet, sabit maliyetler ve ( doğrudan işçilik maliyetleri ile birlikte toplanan doğrudan malzeme maliyetleri olan ) değişken maliyetler eklenerek ve toplamın üretilen birim sayısına bölünmesiyle belirlenir. Sabit maliyetler üretim seviyelerinde değişmezken, değişken maliyetler dalgalanır.

Ürün birim fiyatı nedir?

Birim fiyat, ürünün ne kadar paketlendiğine bakılmaksızın herhangi bir ürün için hesaplanabilecek birim birim fiyatıdır.

Toplam satış hacmi nasıl hesaplanır?

Satış hacmi yüzdesi Satış hacminin yüzdesi, mağazalar veya satış temsilcileri gibi kanala göre satış yüzdesini belirlemek için kullanılabilir. Bunu hesaplamak için, belirli bir kanal için birim satış sayısı, satılan toplam birim sayısına bölünür.

Aşağıdakilerden hangisi fiili veya planlanmış satış hacmi ile başabaş noktası satış hacmi arasındaki farkı ifade eder?

6 Güvenlik Payı: Fiili (veya planlanmış) satış hacmi ile başabaş satış hacmi arasındaki fark güvenlik payı olarak ifade edilir.

Güven payı nedir?

Güvenlik payı, fiili satış hacmi ile başabaş noktası arasındaki farka eşittir. Başka bir ifade ile, bir işletmenin zarara girmeden önce satışlarının ne kadar azalabileceğini göstermektedir. Güvenlik payının fiili satış hacmine bölünmesi ile ise "güvenlik oranı" hesaplanır.

Emniyet marjı nedir?

Güvenlik marjı, satış gelirleri ile başabaş noktasındaki satış hacmi arasındaki farktır ve satışların yüzdesi şeklinde ifade edilir.