Sayıştay raporu ne işe yarar?
İçindekiler:
- Sayıştay raporu ne işe yarar?
- Sayıştay raporu ne demek?
- Sayıştay raporu ne zaman yayınlanır?
- Sayıştaya nasıl girilir?
- Sayıştay olmak için hangi bölüm okunmalı?
- Sayıştay sınavı ne zaman?
- Sayıştay Eleme sınavı nerede yapılacak?
- Sayıştay maaşı ne kadar?
- Sayıştay KPSS istiyor mu?
- Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı ne zaman?
- Sayıştay sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2020 Sayıştay Başkanı kimdir?
- Sayıştay başkanı kimdir 2018?
- Sayıştay nerede var?
- Türkiyede kaç tane başsavcı var?
Sayıştay raporu ne işe yarar?
Sayıştay; Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar. ... Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.
Sayıştay raporu ne demek?
Kamu idareleri tarafından Sayıştaya gönderilen idare faaliyet raporları, Maliye Bakanlığı tarafından Sayıştaya gönderilen Genel Faaliyet Raporu ve İçişleri Bakanlığı tarafından Sayıştaya gönderilen Mahalli İdareler Genel Faaliyet Raporunda yer alan bilgilerin dış denetim sonuçları dikkate alınarak doğruluk ve ...
Sayıştay raporu ne zaman yayınlanır?
Sayıştay raporları, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulduğu ve ilgili kamu idarelerine verildiği tarihten itibaren onbeş gün içerisinde Sayıştay Başkanı veya görevlendireceği başkan yardımcısı tarafından, kanunların açıklanmasını yasakladığı durumlar hariç kamuoyuna duyurulur.
Sayıştaya nasıl girilir?
Sayıştay denetçisi olmak isteyen adayların öncelikle, ÖSYM'nin düzenlediği eleme sınavına girmeleri gerekiyor. Sayıştay denetçisi olmak için ilk aşama bu eleme sınavı oluyor. Bu sınavadan başarılı olmak adına en az 70 puan alınması gerekiyor. İkinci aşama ise yazılı sınavdır.
Sayıştay olmak için hangi bölüm okunmalı?
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) başta olmak üzere İİBF'ye denkliği olan bölümler ve hukuk fakültesi mezunları sayıştay denetçi yardımcılığı sınavlarına girebilmektedir. Bu sınavlara en fazla giren bölümler iktisat bölümü, işletme bölümü ve kamu yönetimi bölümleridir.
Sayıştay sınavı ne zaman?
2020 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavı (2020-Sayıştay Yazılı) 6-7 Mart 2021 tarihinde yapılacak. Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava, yazılı sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.
Sayıştay Eleme sınavı nerede yapılacak?
Sınava dair detaylar açıklandı 2020 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı 1 Kasım 2020 tarihinde Ankara'da yapılacak. Sınav saat 10.
Sayıştay maaşı ne kadar?
Meslekteki yeterlik sınavı süreçlerini başarılı bir biçimde geride bırakan bir Sayıştay Denetçisinin 2021 maaş tutarı ise yaklaşık 9500 Türk Lirasıdır.
Sayıştay KPSS istiyor mu?
Sayıştay Denetçiliği sınavı için KPSS puanına gerek yoktur. Doğrudan sınava başvuru yapılabilir.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı ne zaman?
Eleme sınavı 1 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecek. Peki, sınav başvuruları ne zaman? İşte, Sayıştay Başkanlığı 45 denetçi yardımcısı başvuru şartları ve başvuru tarihleri.
Sayıştay sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 6-7 Mart 2021 tarihlerinde yapılan 2020 Yılı Sayıştay Yazılı Sınavı (Denetçi Yardımcısı Adaylığı)'nda 1. Oturum Hukuk, 2.
2020 Sayıştay Başkanı kimdir?
Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet BAŞ EUROSAI Yönetim Kurulu Üyeleriyle Online Toplantılar Gerçekleştiriyor.
Sayıştay başkanı kimdir 2018?
Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet BAŞ'ı, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 01 Kasım 2018 Perşembe günü makamında ziyaret etti.
Sayıştay nerede var?
İletişim
- Adres : İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) No:Balgat Çankaya ANKARA.
- Santral : 90 (312)
- Fax : 90 (312)
- e-Posta : sayistay@sayistay.gov.tr.
Türkiyede kaç tane başsavcı var?
1- Türkiye geneli toplam 12201 hakim ve savcı bulunmaktadır. Bunun 7853'ü (% 64,4) hakim, 4348'i (% 35,6) savcıdır; 9181'i (% 75,2) bay, 3020'si (%24,8) bayandır.