Erzincan ne yemeği meşhur?

İçindekiler:

  1. Erzincan ne yemeği meşhur?
  2. Erzincan Nerede Türkiye haritasında?
  3. Erzincan tam olarak nerededir?
  4. Erzincan'ın ekonomik faaliyetleri nelerdir?
  5. Erzincan ne zaman kuruldu?

Erzincan ne yemeği meşhur?

Erzincan'a Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 25 Yerel Lezzet

  1. Yaprak Döner. Bu dönerin sırrı Erzincan'ın yaylalarında ve dağlarında doğal olarak beslenen hayvanların etinden ve kuyruk yağlarından yapılmasıdır.
  2. Etli Üzüm Yaprağı Sarma. ...
  3. 3. Babikko. ...
  4. Kelecoş ...
  5. 5. Evelik Dolması ...
  6. Boranı ...
  7. 7. Tatar Böreği. ...
  8. 8. Haşıl.

Erzincan Nerede Türkiye haritasında?

Erzincan ili Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinin batı kesiminde yer almaktadır. Kuzeyinde Giresun, Gümüşhane ve Bayburt, doğusunda Erzurum, doğu-güneydoğusunda Bingöl, güneyinde Tunceli, güneybatısında Malatya ve batısında da Sivas illeriyle komşudur.

Erzincan tam olarak nerededir?

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde yer alan Erzincan doğusunda Erzurum, batısında Sivas, kuzeyinde Gümüşhane ile Bayburt, güneyinde Tunceli, güneybatısında ise Malatya ve Elazığ illeri ile komşudur.

Erzincan'ın ekonomik faaliyetleri nelerdir?

Erzincan'ın ekonomik gelişiminde en önemli sektör tarım ve hayvancılık olarak belirlenmiştir. Sanayileşmede tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine çalışılmaktadır. Organize sanayi bölgesinde özel sektör tarafından üretime geçirilen Tunay Gıda A.Ş Meyve Konsantresi fabrikası meyve üretimini artırmaktadır.

Erzincan ne zaman kuruldu?

1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olan Erzincan, 1939'da şiddetli depreme maruz kalmış, şehir harabeye dönmüştür.