Bayrak kamu kurum ve kuruluşlarında ne zaman çekilir?

İçindekiler:

  1. Bayrak kamu kurum ve kuruluşlarında ne zaman çekilir?
  2. Türk bayrağına hakaretin cezası nedir?
  3. Kimin makam aracına bayrak çekilmez?
  4. Bayrak nasıl katlanır?
  5. Türk bayrağı nasıl oluşmuştur?

Bayrak kamu kurum ve kuruluşlarında ne zaman çekilir?

Madde 4 – Türk Bayrağı , yas alameti olarak 10 KASIM'da yarıya çekilir. Yas alameti olmak üzere Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı Başbakanlıkça ilân edilir. Madde 5 – Çekilmesi ve indirilmesi esnasında veya tören geçişlerinde Bayrak, cephe alınarak selâmlanır.

Türk bayrağına hakaretin cezası nedir?

Madde 300 - (1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kimin makam aracına bayrak çekilmez?

fors çamurluğun üzerindeki direğe çekilir. Makam sahibi içinde olmadıkça taşıta bayrak çekilmez. Bayrak resmi vesilelerle makam taşıtlarına takılır. veya konuğun kaldığı binanın ana girişine yüzümüzü döndüğümüzde, Türk bayrağının solunda yer alır.

Bayrak nasıl katlanır?

Tabutlara örtülen Bayrak, önce yıldızın tam üst kısmından, boydan eni yönünde arkaya doğru katlanır. Sonra yıldızın alt değme noktasından, eni yönünde yine boydan arkaya doğru katlanır. Arta kalan fazlalık yine arka kısma doğru katlanır. Yıldızın uçkur kısmına yakın noktasından arkaya doğru katlanır.

Türk bayrağı nasıl oluşmuştur?

Kosova Savaşı 1389 yılında Osmanlı Devleti ve birkaç Türk beyliği ile Sırbistan komutasındaki Balkan ittifakı arasında yapılmıştır. ... Rivayete göre savaş sonrası yerde biriken kan birikintileri üzerine yansıyan ay ve yıldız o gün Türk bayrağının ilk tohumları olmuş.