Tutanak imzaladım 15 gün içinde gitmezsem ne olur?
İçindekiler:
- Tutanak imzaladım 15 gün içinde gitmezsem ne olur?
- Askerlik yoklama kaçağı para cezası ne kadar?
- Son yoklamaya tabi ne anlama geliyor?
- Askerlik yoklama kaçağı olup olmadığımı nasıl öğrenirim?
- Bakaya kalanlar sigortalı çalışabilir mi?
- Asker kaçağı çalıştırmak suç mu?
Tutanak imzaladım 15 gün içinde gitmezsem ne olur?
Bu yönetmelik değişti. Şimdi, kimlik kontrolü yapılan aramalarda polis bir tutanak tutup imzalatıyor ve 15 gün içinde askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yapmanızı istiyor. 15 gün içinde teslim askerlik şubesine gitmezseniz, yeniden yakalandığınızda para cezanız katlanıyor.
Askerlik yoklama kaçağı para cezası ne kadar?
Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL'den cezai işleme tabi tutulur. Yani yakalanan kişi 100 gündür kaçak ise 5x100 TL'den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.
Son yoklamaya tabi ne anlama geliyor?
E Devlet sistemi üzerinden yoklama durumunuzu kontrol etmek zorundasınız. E Devlet sayfanızda "yoklamaya tabi" ifadesi çıkıyorsa eğer bu işlemi yapmak zorundasınız. Aksi durumda yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.
Askerlik yoklama kaçağı olup olmadığımı nasıl öğrenirim?
Yoklama kaçağı olup olmadığınızı E-Devlet sistemi üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için “https://www.turkiye.gov.tr/ASAL-son-yoklama-bilgi-formu” buradaki bağlantıya giderek E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra askerlik durumunuzu kolaylıkla görebilirsiniz.
Bakaya kalanlar sigortalı çalışabilir mi?
Yukarıda yer alan kanun maddesini detaylıca incelediğimizde yoklama kaçağı, bakaya ya da firari durumdaki asker kaçaklarının tüm resmi yada özel tüm kurum ve kuruluşlarda çalıştırılmalarının yasaklandığı kanunda açıkça yazmaktadır. Eğer bakaya durumdaysanız kanunen sigortalı olarak bir işyerinde çalışamazsınız.
Asker kaçağı çalıştırmak suç mu?
Yoklama Kaçağı Ve Bakaya Çalıştırmaya Devam Edenlerin Durumu 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 93.Maddesine Göre ; Yoklama kaçağı, saklı ve bakayaları bilerek resmi veya özel hizmete alanlar Askerî Ceza Kanununa göre cezalandırılırlar.
Ayrıca okuyun
- Gelincik hangi hayvan türü?
- Duvak mevlüdü neden yapılır?
- Esmer tenli kadınlara hangi saç rengi yakışır?
- 502 Yapiştirici nasıl çıkar?
- Bedia Akartürk kimdir vikipedi?
- Çamlak çömlek ne demek?
- Strüktürel özellik ne demek?
- Iş görüşmesinde spor ayakkabı giyilir mı?
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı yönetmelik çıkarabilir mi?
- Tarihi geçmiş viski içilir mi?