Sonsöz nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Sonsöz nasıl yazılır TDK?
  2. Ön söz bitişik mi?
  3. Önsöz kelimesi nasıl yazılır?
  4. Proje önsözü nasıl yazılır?
  5. Yüksek lisans tezi ne kadar sürede yazılır?
  6. Tez önerisi ne zaman verilir?
  7. Tez nasıl teslim edilir?

Sonsöz nasıl yazılır TDK?

Son söz kelimesi edebiyat terimidir. Bazı edebî eserlerde yer alan son söz niteliğindeki bölüm, son deyiş, hatime, epilog anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle sonsöz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı son söz şeklinde olmalıdır.

Ön söz bitişik mi?

Önsöz kelimesinin doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı 'ön söz' biçimindedir. Yani tek başına veya cümle içerisinde kullanmak istediğiniz zaman, ayrı olarak ele almanız gerekiyor.

Önsöz kelimesi nasıl yazılır?

Ön sıfatı ve söz kelimesinden oluşan önsöz kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ön söz kelimesi birleşik isim değil bir tamlamadır. Türkçede yer alan tüm tamlamalar ayrı yazılır. Kelimenin Doğru Yazılışı Ön Söz değil Önsöz şeklindedir.

Proje önsözü nasıl yazılır?

Önsöz metninin son kısmında ise tezi yazan kişinin ası soyadı sağa dayalı biçimde yazılmaktadır. Tarih sola dayalı yazılabileceği gibi isimle aynı hizada verilebilir. Önsöz, proje çalışması açısından oldukça önemlidir. Yazarın projede anlattığı tüm içeriği ele alan giriş paragrafı halinde olmalıdır.

Yüksek lisans tezi ne kadar sürede yazılır?

Bunun yanında lisans tezlerinde kaynak sıkıntısı olmayan konu yazılmaya çalışılırsa daha erken sürede yazılır. Tez yazarken kaynaklara kolay erişen biri ortalama aklaşık olarak 2 ay gibi sürede lisans tezleri yazılabilir.

Tez önerisi ne zaman verilir?

Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci en geç altı ay içinde tez önerisini tez izleme komitesi önünde sözlü olarak savunur (Senato: MADDE 38-a). Öğrenci tez önerisini (FORM-31) sözlü savunmadan en az on beş gün önce komite üyelerine dağıtır (Senato: MADDE 38-b).

Tez nasıl teslim edilir?

Hazırlanan tez ve istenilen bütün belgeler yönetim kuruluna girmek üzere tez işlerine teslim edilir. Yönetim Kurulundan mezuniyet kararı çıkan tezler 15 gün içerisinde öğrenci tarafından tez savunma jürisinde bulunan öğretim üyelerine dağıtılmak üzere teslim alınır.