21 yüzyıl neden bilgi çağıdır?

İçindekiler:

  1. 21 yüzyıl neden bilgi çağıdır?
  2. Bilgi çağı Hangi yüzyıl?
  3. 21 yüzyıl yaşam becerileri nelerdir?
  4. Girişimcilik Becerisi nedir?

21 yüzyıl neden bilgi çağıdır?

İletişim, bireyin toplumsallaşmasını sağlayan bir süreçtir. Ne hissettiğimizi ve ne demek istediğimizi karşımızdakine açık bir şekilde söyleme, karşımızdakinin ne söylediğini dinleme, kısaca birbirimizle konuşabilme sanatıdır. ... Dolayısıyla '21. yüzyıl bilgi ve iletişim çağı olacaktır' denmiştir ve de bu gerçekleşmiştir.

Bilgi çağı Hangi yüzyıl?

"Bilgi çağı" ya da "dijital çağ" olarak adlandırılan 21. yüzyıl, teknolojik yenilikleri insanlığın hizmetine sunmakla kalmamış, farklı disiplinlerde yeni bilimsel yöntemlerin gelişmesine de imkân tanımıştır.

21 yüzyıl yaşam becerileri nelerdir?

Gelecekle birlikte değişen dünyada kişilerin ihtiyaç duyacağı becerilerin ne olduğuna dair pek çok fikir var. 21'inci yüzyıl becerileri olarak vurgulanan yaşam boyu öğrenme, iletişim, sayısal okuryazarlık, teknolojik okuryazarlık, problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme, çeşitliliklere değer verme, takım çalışması ...

Girişimcilik Becerisi nedir?

Uzmanlara göre girişimci insanlar; her insanın göze alamayacağı riskleri alabilen, başarılı şirketler kurmakla kalmayıp aynı zamanda kurdukları işi büyütüp daha da iyi yerlere getirmeye çalışan insanlardır. Daha kısa bir ifade ile girişimci, başarılı olabilmek için risk alabilen kişidir.