Anamaşı çorbası nerenin?

İçindekiler:

  1. Anamaşı çorbası nerenin?
  2. Ovmaç çorbası hangi ilimize ait bir çorbadır?
  3. Mahluta hangi yöreye ait?
  4. Fıtı çorbası hangi yöreye ait?
  5. Tarhana nerede meşhur?
  6. Tarhana otu nerede bulunur?

Anamaşı çorbası nerenin?

Elazığ`ın yöresel çorbalarından biridir. Pişirilirken yeşil mercimek kullanılmadan da yapılır. İşte anamaşı tarifi...

Ovmaç çorbası hangi ilimize ait bir çorbadır?

Ovmaç çorbası mübadele döneminde Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen göçmenlerce yöreye taşınmış Rumeli lezzetlerinden bir diğeridir. Trakya'nın birçok yerinde olduğu kadar göçmenlerin yerleştiği çeşitli yörelerde de bu çorbaya rastlıyoruz. Yerel şive gereği Uvmaç Çorbası ya da Umaç Çorbası gibi isimlerle anılmaktadır.

Mahluta hangi yöreye ait?

Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin suyla kaynatılmasıyla yapılır.

Fıtı çorbası hangi yöreye ait?

Fıtı ismi nereden gelmiş diye soranlara fıtı erzincan yöresinde köftelik bulgura verilen isimdir. Fıtı Çorbası Tarifi için, Tencere içinde tereyağını erittikten sonra ince doğranmış soğanı içine atarak pembeleşinceye kadar kavuralım. İnce doğranmış biberleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Tarhana nerede meşhur?

Türkiye'de tarhana çorbası Türkiye'de Uşak, Edirne, Afyon, Malatya , Kahramanmaraş şehirlerinde ve Gediz, Beypazarı, Bandırma ve Gönen ilçelerinde ünlüdür.

Tarhana otu nerede bulunur?

Özünde bulunan suyunda uçucu özelliğe sahip bir yağ bulunur. Çörtük otu veya halk arasında bilinen diğer adıyla tarhana otu; oldukça kuvvetli kokuya sahip, kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Tarhana otu, Ege çevresinde (özellikle de İzmir, Aydın ve Manisa çevresinde) görülen, güçlü kokuya sahip bir bitkidir.