Karatay Medresesi hangi beyliğe aittir?

İçindekiler:

  1. Karatay Medresesi hangi beyliğe aittir?
  2. Tokat Yağıbasan Medresesi kim yaptırdı?
  3. Almanya kalesi hangi sehirde?
  4. Burg ELTZ hangi şehirde?
  5. Kuvel Kalesi ni kim fethetti?
  6. Kol Kalesi kim fethetti?

Karatay Medresesi hangi beyliğe aittir?

Karatay Medresesi, Konya'da bulunan Selçuklu dönemine ait yapı.

Tokat Yağıbasan Medresesi kim yaptırdı?

“Bu mübarek bina, el melik el âlem, el adil ebu-l Muzaffer Yağıbasan bin Melik Gazi bin Melik Danişment'in emri ile 552 (Hicri) senesinde yapılmıştır.”

Almanya kalesi hangi sehirde?

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı ve Füssen yakınlarındaki Schloss Neuschwanstein Kalesi ya da Neuschwanstein Şatosu, masallardaki kadar güzel bir kaledir. Bir tepeye inşa edilmiş olan kale, 19. yüzyıl Neo-romantizm mimari tarzıyla inşa edilmiş ve 6 katlıdır.

Burg ELTZ hangi şehirde?

Eltz Kalesi (Almanca'da Burg Eltz olarak bilinir), batı Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaletinde yer alan bir ortaçağ kalesidir. Resmedilmeye değer konumunun yanı sıra, Ren'in sol tarafında yüzyıllardan beri zarar görmeden kalan Alman kalelerinden biri olmasıyla da önem taşır.

Kuvel Kalesi ni kim fethetti?

Lakin gerçekte Kuvel kalesi, Alp Arslan tarafından 1065 yılında fethedilmiştir. Ayrıca söz konusu kale bir Bizans kalesi olarak gösteriliyor dizide, lakin sultan alp Arslan burayı Bizans'tan değil, Gürcistan krallığından fethetmiştir.

Kol Kalesi kim fethetti?

Türkiye'nin kuzey doğusunda yer alan Ardahan'ın Posof ilçesinde yer alan kale birçok medeniyete tanıklık etmiştir. Nice Gürcü krallar gören kale 1065 senesinde Selçuklu Sultanı Alp Arslan tarafından ele geçirilmiştir. Uyanış dizisinde de bu ele geçirme sahnesi sergilenmektedir.