Halice ne demek?

İçindekiler:

  1. Halice ne demek?
  2. Patrilokal nedir?
  3. Aile içi evliliğe ne denir?
  4. Bilokal ne demek?
  5. Berdel evliliği ne demek?
  6. Berdel hangi illerde var?
  7. Berdel haram mı?
  8. Imam nikahı Mehir nedir?
  9. Misyar nikahı caiz mi?

Halice ne demek?

HALİCE Nedir Anlami HALİCE: Pamuk eğiren.

Patrilokal nedir?

Patrilokal (Baba çevresi): Evlenen kadının erkeğin ailesine katılması ve onlarla aynı mekanda yaşaması. Ataerkil toplumlarda genellikle veya anaerkil toplumlarda ancak erkeğin aile çevresinde yetişkin kadın birey yoksa görülür. Patrilokal : Evlilik sonucu kadın erkeğin evine gelir ve aile erkeğin evinde kurulur.

Aile içi evliliğe ne denir?

Bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi ise polijini olarak adlandırılır. Bu evlilik türü ise daha çok Afrika ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde görülür. 3. Eşin seçildiği gruba göre yapılan evlilik, endogami ve egzogami olmak üzere ikiye ayrılır. Akraba arası yapılan evliliğe endogami yani içevlilik denir.

Bilokal ne demek?

Bilokal (İki yerlilik): Hem kadının hem de erkeğin ailesinin yanında evliliği sürdürme. Göçebe toplumlarda görülür. Eşlere yeni bir çadır kurulmaz.

Berdel evliliği ne demek?

Berdel, ailelerin karşılıklı olarak kızlarını birbirine gelin vermeleri ya da evlenecek iki erkeğin, ailelerindeki kızları karşılıklı olarak kendilerine eş olarak seçmeleri ile gerçekleşen bir evlilik yöntemidir. Simetrik evlilik ve mübadele evliliği olarak da isimlendirilmektedir.

Berdel hangi illerde var?

Berdel evliliği ülkemizde Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılan bir evlilik biçimi.

Berdel haram mı?

İmam-ı Azam'a göre, bu nikahın caiz olmamasının gerekçesi mehrin söz konusu edilmesidir. ... Mehir olmaksızın anlaşmalı olarak karşılıksız kız alıp vermeye şigar/berdel denir. Cabir b. Abdullah (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Allah Resûlü(s.a.v); şigar/berdel nikahını yasakladı(Müslim).

Imam nikahı Mehir nedir?

Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.

Misyar nikahı caiz mi?

Misyar nikahı, farklı yerlerde iş sahibi olanlar ve seyahate çıkanlar tarafından uygulanıyor. Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde Sünni bir kesim tarafından caiz görülüyor. Nikah, seyahat süresince kullanılmak üzere ve bu süreyle sınırlı yapılıyor.