Atatürk çiçeğinin yaprakları neden kırmızı olmuyor?

İçindekiler:

  1. Atatürk çiçeğinin yaprakları neden kırmızı olmuyor?
  2. Atatürk çiçeği suyu sever mi?
  3. Guzmanya çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  4. Poinsettia çiçeği nasıl sulanır?
  5. Ataturk cicegi bakimi nasil?
  6. Guzmanya çiçeği ne kadar su verilmeli?

Atatürk çiçeğinin yaprakları neden kırmızı olmuyor?

Aşırı gün ışığına maruz kalan bitki devamlı yeşil kalarak yaprakları kızarmaz. Bitkinizi özellikle kasım ayında yeşil yaprakları oluştuk tan sonra yarı ışık bir yerde tutmanız bitkinin yapraklarının kızmasını sağlayacaktır.

Atatürk çiçeği suyu sever mi?

Atatürk çiçeği sulama: Haftada 1 sulanması yeterli olacaktır. Aynı şekilde kış aylarında Atatürk çiçeğini sularken kullanılacak suyun mutlaka oda sıcaklığında, hatta biraz ılık olmasına dikkat etmelisiniz. ... Bahar ve yaz aylarında ise havalar ısınacağından bitki daha çok suya ihtiyaç duyacaktır.

Guzmanya çiçeği bakımı nasıl yapılır?

GUZMANYA ÇİÇEĞİ BAKIMI * Guzmanya çiçeği aydınlık ve havadar ortamları sever. Bulunduğu ortam düzenli havalandırılmalıdır. Filtrelenmiş gün ışığı sever. Cereyan-esinti, başka cisme temas gibi durumlarda yapraklarında küçük kurumalar meydana gelir. Yılda bir kez vitamin takviyesi yapılmalıdır.

Poinsettia çiçeği nasıl sulanır?

Bitki, Haziran dan Eylül e değin sürgün verme esnasında ılık su ile bolca sulanmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Çiçeklenme süresince (Aralık-Ocak ayları) verilen su miktarı azaltılmalıdır. Çiçekli halde iken bitkiye çok su verilirse yapraklarının döküldüğü görülür.

Ataturk cicegi bakimi nasil?

Atatürk çiçeği oldukça hassastır ve özenli bakım ister. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çiçek açar. Çiçek açma dönemi olan kış aylarında haftada bir kez sulanması yeterken bahar aylarında haftada iki kez sulamanızda fayda var. Aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz.

Guzmanya çiçeği ne kadar su verilmeli?

Guzmanya çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır.