Şafiiler sübhaneke okuyabilir mi?

İçindekiler:

  1. Şafiiler sübhaneke okuyabilir mi?
  2. Şafiiler namazda hangi sureleri okurlar?
  3. Şafi mezhebinde namaz hangi dualar okunur?
  4. Şafiiler Subhaneke yerine ne okur?
  5. Şafi bayanlar nasıl gusül abdesti alır?

Şafiiler sübhaneke okuyabilir mi?

Şafii bir kimse namaza giriş tekbiri aldıktan sonra ve fatihaya başlamadan önce veccehtü duasını okumalıdır.(hanefi mezhebinde ''sübhaneke'' okunurl). Ayrıca Şafii kimse euzübesmele getirdikten sonra veccehtü okuması icap etmez dolayısyla da veccehtü duası okunduktan sonra ''euzü'' okunmalıdır.

Şafiiler namazda hangi sureleri okurlar?

9- NAMAZ NASIL KILINIR/ OTURUŞ (ŞAFİİ) Oturuşta sırasıyla; a) Ettehiyyatü, b) Allahümme salli, c) Allahümme bârik, d) Rabbenâ âtina... duaları okunur.

Şafi mezhebinde namaz hangi dualar okunur?

Şafii mezhebi mensupları veccehtü duasını namazda okurlar. Şafii mezhebi mensupları namazda veccehtü duasını okurlarken diğer mezhep mensupları veccehtü duasının yerine başka şeyler okurlar. Misal, Hanefi mezhebi mensupları veccehtü duasının yerine "Sübhaneke" yi okurlar.

Şafiiler Subhaneke yerine ne okur?

Veccehtü duası namaza ilk başlandığı zaman okunur. Tabi ki de Şafii mezhebine inanlar için bu durum geçerlidir. Bunun yerini Subhaneke Hanefi mezhebine inanlar için alır. Farklı mezhepte olanlar da genelde Veccehtü duası yerine Subhaneke duasını okur.

Şafi bayanlar nasıl gusül abdesti alır?

Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar. Sonra da vücudunun her tarafını iyice yıkar.