Balıklı Göl nasıl oluşmuş?

İçindekiler:

  1. Balıklı Göl nasıl oluşmuş?
  2. Balıklı göldeki balıklar ölüyor mu?
  3. Balıklı göldeki balıklar neden tutulmaz?
  4. Balıklıgöl kime ait?
  5. Urfa Balıklıgöl ne balığı?

Balıklı Göl nasıl oluşmuş?

İbrahim'in atıldığı yerdeki ateşin göle, ateşte yanan odunlarınsa balıklara dönüştüğüne inanılır. Hz. İbrahim'in arkasından ağlayan Nemrut'un kızı Zeliha'nın gözyaşlarından ise Balıklı Göl'ün hemen yanında bir göl daha oluşur.

Balıklı göldeki balıklar ölüyor mu?

İbrahim'in, Keldani kavmi hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak bilinen Halil-ür Rahman Gölü'ndeki kutsal olduğuna inanılan balıklardan 500'ü öldü. ... Balık ölümleri nedeniyle ziyaretçilerin göle yem atmaları geçici olarak yasaklandı. Yapılan anonslarla ve açılan levhalarla yasak, ziyaretçilere duyuruldu.

Balıklı göldeki balıklar neden tutulmaz?

Dilden dile dolaşan, çoğu zaman inanmakta güçlük çekeceğimiz türden mistik hikayeler... Balikligöl balıkları kutsal sayılır ve kimse yakalayıp yemez. Görevliler göl içerisinde ölen balıkları sudan çıkarıp başka bir yerde toprağa gömüyorlarmış.

Balıklıgöl kime ait?

Şanlıurfa'nın simgesi tarihi balıklı göl sahibinden satılığa çıktı. Dünyanın tek doğal akvaryumu olarak da bilinen Tarihi Balıklı Göl'de bulunan Halil-ür Rahman Medrese'sinin mirasçılarından Mustafa Nimetoğlu, 62 metrekarelik hissesini internet üzerinden satışa çıkardı.

Urfa Balıklıgöl ne balığı?

Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez.