Kızmak kelimesinin mecaz anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kızmak kelimesinin mecaz anlamı nedir?
  2. Kızmak kelimesinin gerçek anlamı nedir?
  3. Dokunmak kelimesinin eş seslisi nedir?
  4. Dokunmak ne anlama geliyor?
  5. Dokunmak ne demek TDK?
  6. Dokunmak kelimesinin kökü nedir?
  7. Dokunan nedir?
  8. Bam teline dokunmak ne demek?
  9. Gülüm ne demek TDK?
  10. Bozuk çalmak anlamı nedir?

Kızmak kelimesinin mecaz anlamı nedir?

Kızmak,yapılan şeyden hoşnut olmamak,sinirlenmek ya da öfkelenmek manasına gelmektedir. Mecaz anlam,gerçek anlamdan tamamen uzaklaşıp yeni bir anlam kazanması ile yapılan edebi sanata denir. Örnek cümle / Demir ateşin üstünde aşırı kızdı ( ısındı anlamında kullanılmıştır. )

Kızmak kelimesinin gerçek anlamı nedir?

kızmak, -ar 2. At, eşek vb. hayvanlar çiftleşmek istemek, kösnümek. 3. Dişi kuşlar zamanı gelip kuluçkaya yatma isteği göstermek.

Dokunmak kelimesinin eş seslisi nedir?

Dokunmak ile aynı anlama gelen anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Dokunmak sözcüğüne ait anlamlı kelimeler bahsetmek, değmek, ellemek, etkilemek ve temas etmek sözcükleridir.

Dokunmak ne anlama geliyor?

Dokunmak, insanlar arasındaki iletişim türlerinden birisidir. Karşıdaki kişinin arzularının, ihtiyaçlarının ve tepkilerinin tanındığını gösterir. İnsanlara, kişisel bir dil geliştirme, sağduyulu mesajlar gönderme imkânı sağlar.

Dokunmak ne demek TDK?

(I) (-e) 1. Nesnelerin sıcaklık, soğukluk, sertlik, yumuşaklık vb. niteliklerini derinin altındaki sinir uçları aracılığıyla duymak, değmek, el sürmek, temas etmek: “Bir elektrik zilinin düğmesine dokunduk.” -A. Haşim.

Dokunmak kelimesinin kökü nedir?

dokunmak. Arapça mlw kökünden gelen imlāˀ إملاء "dikte etme, yazı yazdırma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice mlē מל "1. dolu, 2. herekeli yani sesli harfleri bildiren noktaları doldurulmuş yazı" sözcüğünün ifˁāl vezni (IV) masdarı olabilir; ancak bu kesin değildir.

Dokunan nedir?

(Bir şey, bir şeye) Hafifçe değmek. Örtü yere dokunuyor. El değdirmek.

Bam teline dokunmak ne demek?

Bam Teline Basmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlam: Birisinin hassas olduğu konularda aynı hassasiyeti göstermemek. Anlam: Birinin çok önemsediği şeyler hakkında ileri geri konuşup o kişinin sinirlenmesine neden olmak.

Gülüm ne demek TDK?

1. bk. gulun (I). 2. bk. gulun kısrak. At ve eşek yavrusu.

Bozuk çalmak anlamı nedir?

Bozuk Çalmak deyiminin anlamı:Bir şey yüzünden canı sıkılmış, yüzü asılmış olmak, sinirli davranışlarda bulunmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir.