Ağartma ne demek?

İçindekiler:

  1. Ağartma ne demek?
  2. Ağartma işleri nedir?
  3. Yiyecek ağartmak ne demek?
  4. Blanch ne demek mutfak?
  5. Blanchett ne demek?
  6. Yüzünü Burusturmak ne demek?
  7. Mantar gibi yerden bitmek ne demek?
  8. Tadı tuzu kalmadı ne demek?

Ağartma ne demek?

Ağartma, hidrofilleşmenin aksine bir temizleme işlemi değildir; bir oksidasyon işlemi vasıtasıyla pamuğa sarımtırak-kahverengi bir renk veren doğal boyarmaddelerin yok edilmesidir (uzaklaştırma değil). Oksitleyici ajanlar (yükseltgen maddeler) indirgeyici ajanlardan daha yaygın olarak kullanılırlar.

Ağartma işleri nedir?

Ağartmak işi. Duyarkatın evrilme sırasında aldığı koyu rengi gidermek amacıyla filmi kimyasal işlemden geçirme. Doğal katışkıların fiziksel ya da kimyasal aracılarla giderilmesi sonunda rengin açılması, aklaşması.

Yiyecek ağartmak ne demek?

Blanch (Ağartma), sebzeleri kısmen pişene kadar kısaca kaynattığınız veya buharda beklettiğiniz bir işlemdir. Brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, çalı fasulyesi, bamya ve kuşkonmaz gibi birçok sebzeyi dondurucuya atmadan önce önemli bir adımdır.

Blanch ne demek mutfak?

Blanching (Blanch etmek): Pişecek ürünlerin renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama işlemidir. Yeşilliklerin canlı yeşil renklerini korumak için sıkça kullanılır. Fransızca beyaz anlamına gelen blanch, bir tür ağartma demektir.

Blanchett ne demek?

Blanchett veya Blanchette, Fransız kökenli belirli bir ad veya soyaddır.

Yüzünü Burusturmak ne demek?

Yüzünü buruşturmak deyiminin anlamı ve açıklaması Rahatsız olduğunu, hoşnut olmadığını, öfke duyduğunu yüz ifadesiyle belli etmek.

Mantar gibi yerden bitmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birdenbire ya da kendiliğinden ortaya çıkmak. "Adamlar mantar gibi yerden bitmişlerdi, bir anda etrafımızı sarıverdiler."

Tadı tuzu kalmadı ne demek?

Tadı tuzu kalmamak deyiminin anlamı:Eski zevk veren yanı kalmamak, yavanlaşmak, güzel ve çekici durumu ortadan kalkmak. ➡Tadı tuzu kalmamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »İşlerimizin artık tadı tuzu kalmadı.