XLSM uzantılı dosya nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. XLSM uzantılı dosya nasıl açılır?
  2. XLSM dosyası hangi programla açılır?
  3. Excel çalışma sayfasının uzantısı nedir?
  4. Excel ikili çalışma kitabı nedir?
  5. Excel nasıl paylaşılır?

XLSM uzantılı dosya nasıl açılır?

Google Drive'da XLSM dosyasını sağ tıklayın ve > Google E-Tablolar ile aç. XLSM dosyası, dosyayı Google E-Tablolar ile okuyabilmenizi ve kullanabilmenizi sağlayan bir biçime otomatik olarak dönecektir.

XLSM dosyası hangi programla açılır?

Öncelikle XLSM dosyaları olarak kaydedilmeleri gerekir. XLSM dosyalarını Corel Quattro Pro ve MobiSystems OfficeSuite Pro gibi diğer elektronik tablo uygulamalarıyla açabilirsiniz. Google Sayfaları (Google Drive'da bulunur), Office Uyumluluk Modu ile XLSM dosyalarını da destekler.

Excel çalışma sayfasının uzantısı nedir?

Bilgisayardaki dosyaların hangi programın dosyası olduğunu belirtmek için dosyaların uzantıları mevcuttur. Örneğin; Microsoft Office üzerinden kaydedilen dosyaların uzantıları ".xls" dir. Excel dosyalarının bilinen uzantısı xls'dir.

Excel ikili çalışma kitabı nedir?

XLSB dosya uzantısına sahip bir dosya bir Excel İkili Çalışma Kitabı dosyasıdır. Diğer Excel dosyalarındaki (XLSX gibi) olduğu gibi bilgileri XML yerine ikili biçimde saklarlar. XLSB dosyaları ikili olduğundan, çok büyük e-tablolar için son derece kullanışlı hale getirilerek çok daha hızlı okunabilir ve yazılabilir.

Excel nasıl paylaşılır?

2. Adım: Paylaşın

  1. Dosyayı karşıya yüklediyseniz, dosya adına tıklayarak açın. ...
  2. Excel'de Düzenle düğmesine tıklayın. ...
  3. Microsoft Excel'i Aç seçeneğine tıklayın.
  4. Dosya Excel programında açıldığında, dosyanın Korumalı Görünüm'de olduğunu belirten sarı bir çubuk görebilirsiniz. ...
  5. Sağ üstteki Paylaş'a tıklayın.